Portugalijoje ir Ispanijoje per miškų gaisrus žuvo mažiausiai 30 žmonių

  • Teksto dydis:

Portugalijoje ir Ispanijoje per miškų ir krūmynų gaisrus žuvo mažiausiai 30 žmonių, pirmadienį paskelbė abiejų šalių pareigūnai.

Portugalijos vidurio ir šiaurės rajonuose įsiplieskę gaisrai savaitgalį išplito dėl netoli šalies krantų praslinkusio uragano „Ophelia“ smarkių vėjų. Mažiausiai 27 žmonės žuvo Koimbros, Kastelo Branko, Vizėjaus ir Gvardos rajonuose, nacionalinė naujienų agentūra „Lusa“ citavo civilinės saugos agentūros atstovę Patricią Gaspar (Patrisiją Gaspar).

Pasak jos, per naują miško gaisrų protrūkį dar 51 žmogus buvo sužeistas, be to, yra dingusių žmonių.

P. Gaspar spaudos konferencijoje sakė, kad 15 žmonių, sužeistų per sekmadienio gaisrus, būklė yra sunki.

Pasak atstovės, policija ir kiti pareigūnai ieško asmenų, apie kuriuos buvo pranešta kaip apie dingusius. P. Gaspar pridūrė, kad situacija tebėra kritinė, nes oro temperatūra viršija 30 laipsnių, tačiau artinasi vėsesnio ir drėgnesnio oro masė.

Tuo metu Ispanijos šiaurės vakarinio Galisijos regiono pareigūnai informavo apie įsiplieskusius daugiau kaip 130 gaisrų ir trijų žmonių žūtį. Du iš šių žmonių žuvo įstrigę automobilyje.

Galisijos tarnybos pažymėjo, kad ugnis sparčiai plito dėl kaitros ir „Ophelia“ atneštų vėjų, bet tyrėjai taip pat aiškinasi, ar šie gaisrai buvo sukelti žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių