Ispanijoje sulaikytas buvęs „Tour de France“ laimėtojas J. Ullrichas

  • Teksto dydis:

Vokietis Janas Ullrichas (Janas Ulrichas), vienintelis prestižines dviračių lenktynes „Tour de France“ laimėjęs šios šalies atstovas, buvo sulaikytas Ispanijos Balearų salose dėl įtariamų grasinimų įsibrovus į kaimyno namą, šeštadienį paskelbė policija.

Karjerą baigęs 44-erių dviratininkas buvo sulaikytas penktadienio popietę. Įtariama, kad jis „įsibrovė į namus ir grasino“ kaimynui Balearų salų sostinėje Maljorkos Palmoje, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė.

Ispanijos žiniasklaida skelbė, kad J. Ullricho grasinimų susilaukęs kaimynas yra vokiečių aktorius ir filmų režisierius Tilas Schweigeris (Tilas Šveigeris), bet policijos atstovė naujienų agentūrai AFP šios informacijos patvirtinti negalėjo.

Daugiau detalių apie incidentą nėra žinoma. J. Ullrichą vėliau šeštadienį apklaus teisėjas.

Buvęs dviratininkas yra žinomas kaip vienintelis vokietis, laimėjęs Prancūzijos organizuojamas garsiąsias lenktynes „Tour de France“. Tą jis padarė 1997 metais.

Jis taip pat laimėjo auksą 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse.

Tačiau vėliau jis įsipainiojo į kaltinimus dėl dopingo vartojimo bei buvo pašalintas iš 2006 metų „Tour de France“ dėl savo sąsajų su „Operation Puerto“ skandalu, kurio epicentre atsidūrė daktaras Eufemiano Fuentesas (Eufemianas Fuentesas), atlikinėjęs kraujo perpylimus garsiausiems pasaulio dviratininkams.

2013 metais J. Ullrichas prisipažino vartojęs dopingą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių