Ispanijoje išpuolių aukų pagerbimą palydėjo šūksniai „mes nebijome“

  • Teksto dydis:

Barselonos pagrindinėje aikštėje penktadienį susirinkusi minia, po tylos minutės, skirtos dviejų teroro išpuolių aukoms pagerbti, maištingai skandavo „mes nebijome“.

Į ceremoniją taip pat atvyko Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy (Marianas Rachojus) ir karalius Felipe VI (Felipė VI).

Tylos apgaubtoje Barselonos centrinėje Katalonijos aikštėje M. Rajoy, karalius ir Katalonijos regiono, kurio sostinė yra Barselona, prezidentas Carlesas Puigdemont'as (Karlesas Pudžemonas), išreiškė pagarbą išpuolių aukoms.

Per išpuolius žuvo 14 žmonių ir dar 100 sužeisti.

Dėl Katalonijos separatistinės vyriausybės noro atsiskirti nuo Ispanijos nesutariantys M. Rajoy ir C. Puigdemont'as savo ginčus atidėjo į šalį ir kartu tylos minute pagerbė aukas Barselonoje, netoli ankstesnę dieną įvykdyto išpuolio vietos.

Tylos minutę minia užbaigė garsiais plojimais ir šūksniais „mes nebijome“.

Ispanija mėgina atsigauti po dvigubo išpuolio ketvirtadienį ir penktadienį, kai Barselonoje ir kitame pajūrio mieste Kabrilse užpuolikai mikroautobusu ir lengvuoju automobiliu rėžėsi į praeivius.

Policija praneša, kad naktį nukovė penkis „įtariamus teroristus“, o dar keturis suėmė, tačiau išpuolį Barselonoje įvykdęs mikroautobuso vairuotojas vis dar nesugautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O juk pagal Briuselio direktyvas reikėjo rėkt afrikietiškai, kad ir anie suprastų: "Hakuna matata!" ('Mums vienodai!')

Strutis

Strutis portretas
Žmonės, matyt, mano artimiausi giminaičiai. Bet aš elgiuosi dar išmintingiau - įkišu galvą į smėlį ir visi supranta, kad man dzin.

Jėga

Jėga portretas
Šaunuoliai, apgaus alachistus ir jie nebepuls baltaodžių. Tiesiog geniali mintis sakyti "mes nebijome". Dar protingiau gal būtų sakyti "Ačiū, kad žudote mūsų žmones, jie mums buvo atsibodę". Taip islamistai visai sutriktų ir patys imtų nuo Eifelio bokšto šokinėti. Jėga.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių