Išpuolis Belgijoje: tarp žuvusiųjų – ir policininkės

  • Teksto dydis:

Belgijos rytinio Lježo miesto teisėsaugos pareigūnai patvirtino, kad antradienį išpuolį surengęs vyras dvi policininkes ir vieną automobilyje buvusį civilį nušovė iš pareigūnių atimtais ginklais.

Taip pat nurodoma, kad dar du pareigūnai buvo sužeisti per šį galimą teroro aktą, kol užpuoliką galiausiai nukovė elitinės policijos pajėgos.

Incidentas maždaug už 90 km į rytus nuo Briuselio esančiame mieste įvyko apie 10 val. 30 min. vietos (11 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli vienos vidurinės mokyklos vienoje pagrindinių Lježo gatvių – D'Avroy bulvare.

Užpuolikas buvo kalinys, kuris buvo kelioms valandoms paleistas į laisvę, tačiau šis į kalėjimą nesugrįžo, paskelbė pareigūnai.

Kol kas nepatvirtinta, kodėl jis buvo įkalintas, tačiau žiniasklaida pranešė, kad jis yra padaręs su narkotikais susijusių nusikaltimų.

Prokuratūros atstovas Philippe'as Dulieu (Filipas Diuljė) sakė, kad užpuolikas iš už nugaros prisiartino prie dviejų policijos patrulių ir keliskart smogė joms peiliu.

„Tada jis paėmė jų ginklus ir panaudojo juos prieš pareigūnes“, – žurnalistams sakė Ph. Dulieu.

Pasak jo, vyras taip pat nušovė šalia stovėjusiame automobilyje buvusį 22 metų vyrą, po to nubėgo į Leonie de Wahos (Leoni de Vahos) licėjų, kur paėmė įkaite vieną valytoją.

„Lježo policija reagavo. Jis išėjo šaudydamas į policininkus ir du jų sužeidė – į kojas. Jis buvo nušautas“, – nurodė Ph. Dulieu.

Federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas (Erikas Van Der Siptas) pareiškė naujienų agentūrai AP, jog „esama elementų, rodančių, kad tai galbūt yra teroro aktas“.

Aukšto rango pareigūnas pridūrė, kad šį įvykį ėmėsi tirti kovos su terorizmu pareigūnai, tačiau federalinis krizių centras pareiškė kol kas neįžvelgiantis priežasčių paskelbti aukštesnio lygio teroro išpuolio pavojų.

AP paprašius pakomentuoti pranešimus, kad išpuolis gali būti teroro aktas, Lježo miesto tarybos atstovas Michelis Firket (Mišelis Firkė) atsakė: „Nieko formalaus apie tai nežinau. Policija atlieka tyrimą. Formalių išvadų nėra“.

Tuo tarpu merijos atstovė Laurence Comminette (Lorans Cominet) nurodė naujienų agentūrai, kad per incidentą nenukentėjo nė vienas licėjaus mokinių.

Belgijos premjeras Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) tiktai pareiškė, kad „įvyko rimtas incidentas“. Vėliau jis susitiko su Lježo merijos pareigūnais.

Yves'as Stevensas iš federalinio krizių centro informavo, kad šiuo metu padėtis mieste valdoma. Pasak jo, kol kas nėra priežasčių skelbti aukštesnio lygio teroro išpuolio pavojų.

„Kol kas nėra visiškai jokių patvirtinimų, kad šis incidentas siejamas su terorizmu“, – AP sakė Y. Stevens.

Vienas socialinio tinklo „Twitter“ vartotojas, teigiantis esąs įvykio liudininkas, paskelbė vaizdo įrašą, kur matyti bėgantys žmonės ir girdėti apie šešis šūvius.

Belgijos policijai ir kariškiams galioja aukšto laipsnio parengtis po 2016 metų teroro atakos Briuselyje, kai bombas susprogdinę mirtininkai oro uoste ir metropolitene nužudė 32 žmones.

Tai ne pirmas toks žiaurus išpuolis Lježe. 2011-ųjų gruodį vienas vyras, teistas už nusikaltimus, susijusius su narkotikais ir ginklais, išėjo iš namų apsiginklavęs granatomis, kurias sviedė į aikštę, kur buvo daug Kalėdoms apsiperkančių žmonių, ir pradėjo šaudyti į mėginusius pabėgti. Tąsyk žuvo penki žmonės, įskaitant užpuoliką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach: "dvi policininkes ir vieną automobilyje buvusį civilį nušovė iš pareigūnių atimtais ginklais" - EILINIS įrodymas kad bobų vieta TIK prie puodų (bet irgi apsiplikyt sugeba).)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių