Italijoje dėl sausros 10 regionų prašo skelbti nepaprastąją padėtį

  • Teksto dydis:

Sausros alinamos Italijos sostinėje rengiamasi riboti vandens tiekimą. Sveikatos ministerija perspėja apie visuomenės sveikatai galinčius kilti pavojus.

Nerimaujama, kaip reikės užtikrinti higieną, verslai baiminasi, kad gali tekti užsidaryti. Bent 10 šalies regionų prašo skelbti nepaprastąją padėtį.

Bračano ežeras netoli Romos taip nuseko, kad kyla ekologinės katastrofos grėsmė. Nors Italiją kankina sausra, vietos gyventojai sako, kad ežerą nusekino ne karščiai, o jo vandenį sostinei tiekianti įmonė.

Ežero vandens tiekimas į sostinę jau sustabdytas, Bračano ežerą romiečiams pumpavusi įmonė piktinasi regiono valdžios sprendimu ir sako neturinti kitos išeities – tik nutraukti vandens tiekimą gyventojams.

Lacijo regionas pranešė, kad imantis nepaprastųjų priemonių nuo šio savaitgalio gali tekti sostinės rajonams išjungti vandenį po aštuonias valandas per dieną. Sveikatos apsaugos ministrė perspėja, kad dėl to gali kilti didelių problemų teikiant sveikatos paslaugas. Be to, bus sunku užtikrinti higieną viešbučiuose ir restoranuose.

Išsamiau – Lauros Tautvaišaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių