Italijoje pradėtas 26 nepilnamečių migrančių palaikų skrodimas

  • Teksto dydis:

Italijos patologai anatomai, gavę Nigerijos pareigūnų prašymą, trečiadienį pradėjo 26 nepilnamečių migrančių, kurių kūnai buvo aptikti Viduržemio jūroje, skrodimą.

Pareigūnams pradėjus šį šiurpų darbą, Sicilijos Pocalo mieste į krantą buvo išmesti dar penkių kitos Viduržemio jūroje įvykusios nelaimės aukų kūnai.

Nigerijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad 26 merginų, kurioms, kaip manoma, buvo 14-18 metų, netektis yra „didžiulis praradimas ir liūdna akimirka mūsų šaliai“.

Žuvusiųjų kūnus į Italiją sekmadienį atgabeno ispanų laivas. Italų pareigūnai aiškinasi jaunuolių mirties priežastis.

Pietų Italijoje esančio Salerno patologai anatomai kol kas neaptiko ant skenduolių jokių valties variklio sraigto mentėmis padarytų žaizdų ar kitų rimtų sužalojimų, vietos žiniasklaidai sakė prokuratūra.

Tikimasi, kad per tyrimą bus išsiaiškinta, ar tos mergaitės buvo skriaudžiamos kelionės metu, bei bus nustatytas tikslesnis jų amžius.

Italų tyrėjai nurodė, jog kol kas nėra įrodymų, kad tos nepilnametės buvo prekybos žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais aukos.

Pasak Jungtinių Tautų, 80 proc. į Europą atvykstančių jaunų nigeriečių merginų jau būna atsidūrusios sąvadautojų pinklėse arba greitai į jas patenka.

Italijos vidaus reikalų ministerijos renkami duomenys rodo, kad per pirmus 10 šių metų mėnesių į šalį jūra atplaukė daugiau kaip 111 700 migrantų. Praėjusiais metais jų buvo 30 proc. daugiau.

Nors migrantų srautas ir sumažėjo, prekeiviai žmonėmis tebesiunčia jų laivus į pavojingas keliones Viduržemio jūra. Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) penktadienį nurodė, kad per keturias pastarąsias dienas buvo išgelbėti per 2 560 migrantų.

Bandydami pasiekti Europos krantus šiemet jau žuvo 2 839 migrantai, informavo TMO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WTF

WTF portretas
nedaug cia paliginus su tuom kad simtai tukstanciu daplauke

...

... portretas
PAGALIAU būsimieji medikai gavo medžiagos praktiniams užsiėmimams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių