Italijoje sugriuvus greitkelio viadukui žuvo mažiausiai 30 žmonių

  • Teksto dydis:

Italijos šiauriniame Genujos mieste antradienį įgriuvus vienam iš viadukų greitkelyje A-10, žuvo mažiausiai 30 žmonių, pranešė vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis).

„Dėkoju profesionaliems gelbėtojams ir savanoriams, prisijungusiems nuo pat pirmos minutės ir toliau tebegelbstintiems gyvybes. Deja, patvirtinta, kad yra 30 aukų, be to, daugybė (žmonių) patyrė sunkių traumų“, - žurnalistams sakė ministras.

Kiek anksčiau M. Salvini dėl katastrofos Genujoje sušaukė krizių valdymo komisiją.

Pasak Italijos televizijos, antradienio vakarą nelaimės vietoje žada apsilankyti premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė).

Pasak žiniasklaidos, katastrofos metu ant viaduko buvo apie 20 transporto priemonių.

Skelbiama, kad per nelaimę sužaloti aštuoni žmonės.

Pirmuosiuose televizijos reportažuose matyti miglos gaubiamas viadukas, kurio kelių dešimčių metrų ruožas buvo sugriuvęs. Pasak Italijos žiniasklaidos, sugriuvo 200 metrų viaduko ruožas.

Italijos priešgaisrinės saugos tarnyba informavo, kad pramoninėje vakarinėje miesto dalyje incidentas įvyko apie 12 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku.

Ugniagesių atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad viaduko ruožas užgriuvo maždaug 100 metrų žemiau esančius geležinkelio bėgius, o po nuolaužomis esama „automobilių ir sunkvežimių“.

Italijos policija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad nelaimė įvyko siaučiant smarkiai audrai. Manoma, kad praėjusio amžiaus 7-e dešimtmetyje pastatytas viadukas sugriuvo neatlaikius laikančiosioms konstrukcijoms. Italų žiniasklaidos teigimu, šio viaduko būklė jau seniai kėlė nerimą specialistams.

Italijos susisiekimo ministras Danilo Toninelli (Danilas Toninelis) pavadino šią nelaimę „milžiniška tragedija“.

Šalies vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) nurodė, kad į incidento vietą išsiųsti apie 200 ugniagesių.

„Kas minutę sekame situaciją Genujoje sugriuvus viadukui“, – tviteryje parašė ministras.

Genuja yra įsikūrusi tarp jūros ir kalnų šiaurės vakarinėje Italijos dalyje. Dėl nelygaus reljefo šiame mieste ir jo apylinkėse yra daug viadukų ir tunelių.

Šalies vadovai pareiškė užuojautą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Saulius Skvernelis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pareiškė užuojautą dėl nelaimės Italijos Genujos mieste.

D. Grybauskaitė savo ir Lietuvos žmonių vardu pareiškė užuojautą Italijos prezidentui Sergio Mattarellai (Serdžui Matarelai) ir šiuo sunkiu Italijai metu palinkėjo visokeriopos stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems bei sveikatos ir spartaus gijimo sužeistiesiems.

Premjeras S. Skvernelis pareiškė užuojautą Vyriausybės vardu.

„Žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems ir visiems žmonėms, kurie išgyvena šią skaudžią netekties valandą, linkiu stiprybės ir vienybės, o sužeistiesiems – didžiausios sveikatos“, – sakoma premjero užuojautoje.

„Šią sunkią akimirką reiškiu gilią ir nuoširdžią užuojautą visiems nukentėjusiems žmonėms ir jų artimiesiems. Tragedijos akivaizdoje linkiu, kiek įmanoma, likti stipriems ir vieningiems“, – užuojautoje savo ruožtu sako Seimo pirmininkas V. Pranckietis.


Šiame straipsnyje: ItalijaviadukasGenova

NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Fura

Fura portretas
Teko važiuoti tuo veduku dešimtis kartų. Nežinau dėl jo kokybės bet transporto apkrova tai didžiulė. Vis dėlto kelias nuo Nicos per Genuja link Parmos iki pat Peskarijos, jau Italijos pietus prie Adrijos juros.

Anonimas

Anonimas portretas
idiotas rusofilas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių