Italijoje sulaikyti keturi asmenys, planavę išpuolį Venecijoje

  • Teksto dydis:

Trys vyrai i š Kosovo areštuoti dėl įtarimų planavus surengti teroristinį išpuolį Venecijoje, ketvirtadienį pranešė Italijos policija.

Praėjusią naktį surengtų reidų metu buvo sulaikytas ir ketvirtas asmuo, kuris yra nepilnametis.

Reidai buvo surengti nustačius, kad įtariamieji „religiniu požiūriu radikalizavosi“, rašoma policijos išplatintame pranešime.

Kratos buvo surengtos 12-oje objektų istoriniame miesto, pritraukiančio milijonus turistų iš viso pasaulio, centre.

Laikraštis „La Repubblica“ pranešė, kad įtariamieji per pokalbius telefonu, kurių buvo klausomasi, džiūgavo dėl praėjusią savaitę šalia Didžiosios Britanijos parlamento surengto išpuolio, taip pat parsisiuntė internetu kovos menų vadovų.

Pasak laikraščio, įrašytuose telefoniniuose pokalbiuose girdėti, kaip įtariamieji svarsto galimybę surengti panašų išpuolį Venecijoje, taip pat kalba apie norą prisijungti prie islamistų kovotojų Sirijoje.

Vienas iš įtariamųjų siūlė susprogdinti bombą ant garsiojo Rialto tilto Venecijoje.

Venecijos prokuroras Adelchi D'Ippolito (Adelkis D'Ipolitas) sakė, kad viename bute Venecijoje surengta krata atskleidė, kad įtariamieji labai rūpinosi savo fizine forma ir žiūrėjo islamo ekstremistų vaizdo įrašus, kaip rengti atakas panaudojant peilius.

Viename iš įrašytų telefoninių pokalbių girdėti: „Keliausite tiesiai į rojų dėl visų netikėlių Venecijoje. Padėkite bombą ant Rialto.“ Kol kas neaišku, kiek reali buvo ši grėsmė.

XVI amžiuje pastatytas Rialto tiltas, kertantis Didįjį kanalą, yra vienas iš labiausiai turistų lankomų objektų Venecijoje, taip pat vienas gražiausių tiltų ne tik šiame mieste, bet ir visoje Italijoje.

Venecijos meras Luigi Brugnaro (Luidžis Brunjaras) sakė, kad visi sulaikytieji turėjo leidimus nuolat gyventi Italijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanimideg

Sanimideg portretas
Serbija bombardavot 78 dienu 1999 m. uz Kosovo albanu laisve ir neprikausomybe! Yra dar tiltus Europoje ne bijokite ir dar daugiau jihadistu Kosove.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių