Suimtas įtariamas Sankt Peterburgo prekybos centro sprogdintojas

  • Teksto dydis:

Rusijos specialiųjų tarnybų sulaikytas vyras, įtariamas anksčiau šią savaitę detonavęs bombą viename Sankt Peterburgo prekybos centre, yra nacionalistinių pažiūrų Rusijos pilietis, naujienų agentūra „Interfax“ šeštadienį citavo vieną informuotą šaltinį.

„Sulaikytasis yra 35 metų Sankt Peterburgo gyventojas Dmitrijus Lukjanenka. Nustatyta, kad jis save priskiria prie nacionalistinio okultinio judėjimo „New Age“, – sakė neįvardytas šaltinis.

Agentūros pašnekovas sakė, kad D. Lukjanenka yra priklausomas nuo narkotikų. Jis pridūrė, kad teisėsaugos pareigūnai atlieka kratą vyro namuose.

Anksčiau šeštadienį paskelbtame Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pranešime sakoma, kad per paieškos operaciją buvo sulaikytas gruodžio 27 dieną prekybos centre „Perekriostok“ („Sankryža“), pagal naujausius duomenis, 18 žmonių sužeidusio sprogdinimo „organizatorius ir betarpiškas vykdytojas“.

Rusijos tyrimų komiteto atstovė Svetlana Petrenko sakė „Interfax“, kad tyrėjai apklausia įtariamąjį ir kad siūlys teismui skirti jam kardomąjį kalinimą.

Atsakomybę už sprogdinimą Sankt Peterburge šeštadienį prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių