Iževske sugriuvo devynaukščio namo dalis, žuvo šeši žmonės

  • Teksto dydis:

Udmurtijoje Iževsko mieste po ketvirtadienį įvykusios dalies devynaukščio gyvenamojo namo griūties rasta šeštoji auka, pranešė gelbėtojai.

„Moters kūnas rastas rūsyje“, – naujienų agentūrai sakė vienas šaltinis gelbėjimo tarnybose.

Iževsko pagalbos tarnybos 15 val. 45 min. Maskvos (14 val. 45 min. Lietuvos) laiku gavo liudininkų pranešimą, kad sugriuvo devynaukščio blokinio gyvenamojo namo viena laiptinė – visi butai nuo pirmojo iki devintojo aukšto.

Anot vietinės žiniasklaidos, visiškai užgriuvo pirmajame aukšte buvusios dvi parduotuvės.

Kaip pranešama, per šį incidentą mažiausiai penki žmonės: trys paaugliai, pagyvenusi moteris ir vienas gelbėtojas.

Praeitą naktį sužeista moteris mirė, o kiti asmenys, išskyrus vieną nesunkiai nukentėjusią mergaitę, buvo išrašyti iš gydymo įstaigų.

Į nelaimės vietą atskubėjęs Udmurtijos vadovas Aleksandras Brečalovas ėmėsi vadovauti operatyviniam štabui. Pasak jo atstovės, nelaimės „preliminari priežastis – buitinių dujų sprogimas“.

Nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad 14 žmonių buvo apgyvendinti trijuose laikinuose evakuacijos centruose, o kiti iš daugiau kaip 200 išgelbėtųjų apsistojo pas giminaičius ar pažįstamus.

„Nepaprastosios situacijos padariniams likviduoti sutelkta daugiau kaip tūkstantis žmonių ir 180 technikos vienetų, iš jų daugiau kaip 670 Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojų ir 100 technikos vienetų“, – sakoma ministerijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių