Izraelio aviacija smogė „Hamas“ taikiniams Gazos Ruože

  • Teksto dydis:

Izraelis ketvirtadienį pranešė, kad jo aviacija praėjusią naktį atakavo palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ kompleksą Gazos Ruože.

Antskrydis buvo surengtas po to, kai iš tos teritorijos buvo apšaudyti izraeliečių kariai ir kulkosvaidžių ugnimi padaryta žalos vienam pastatui. 

„Izraelio armija smogė „Hamas“ priklausantiems taikiniams Gazos Ruožo šiaurėje, įskaitant teroristų infrastruktūros ir ginklų gamybos objektus“, – rašoma kariškių išplatintame pranešime. 

Trečiadienį Izraelio tankai apšaudė tris „Hamas“ objektus, kai iš Gazos Ruožo buvo apšaudyti izraeliečių kariai, o nuo kulkosvaidžių ugnies nukentėjo vienas gyvenamasis namas Sderoto mieste. 

Gazos Ruožo pasienyje jau ne vieną savaitę vyksta didžiuliai protestai ir susirėmimai, pirmadienį pasiekę kulminaciją, kai Izraelio pajėgos nukovė apie 60 palestiniečių. 

Per karinį konfliktą, susijusį su Izraelio valstybės sukūrimu 1948 metais, daugiau nei 700 tūkst. palestiniečių buvo išvaryti iš savo namų ar patys juos paliko gelbėdami gyvybę. 

Izraelis nuo 2008 metų triskart kariavo su palestiniečių kovotojais.


Šiame straipsnyje: HamasGazos ruožasIzraelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštūs žydų fašistai. Hitlerio mokiniai.

tai

tai portretas
to manekeno valdomo zydu bankininku pasekme ir toliau /skaldo malkas/ planetiniu mastu nes nezinia kokiam Dievui /ateiviams/ isipareigojes.....

...

... portretas
Tuoj tie palestiniečiai A-bombos sulauks; - bombas amerikontai mėgsta, tai kodėl Izraeliui kitaip elgtis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių