Izraelis atakavo Irano objektus Sirijos teritorijoje: žuvo 11 kovotojų

Izraeliui naktį iš sekmadienio į pirmadienį netoli Sirijos sostinės surengus antskrydžių ir paleidus raketų žuvo mažiausiai 11 kovotojų, įskaitant du sirus, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Izraeliui smogus Irano ir Sirijos taikiniams aplink Damaską bei netoli karinio aerodromo į pietus nuo sostinės žuvo mažiausiai 11 asmenų, informavo Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Izraelio kariuomenė paskelbė, kad anksti pirmadienį smogė keliems Irano objektams, prieš tai atrėmusi iš Sirijos paleistą raketą.

SOHR duomenimis, šie antskrydžiai Sirijoje buvo pražūtingiausi nuo praėjusių metų gegužės.

„Izraelio antskrydžiai prieš Irano ir Sirijos karines pozicijas šalia ir kiek piečiau Damasko pražudė mažiausiai 11 kovotojų, įskaitant du sirus“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Jis pridūrė, kad tarp subombarduotų taikinių yra Libano šiitų judėjimo „Hezbollah“ ginklų sandėlių ir Irano kovotojų pozicijų.

Anot SOHR, „žemė-žemė“ raketos pataikė į kelis objektus netoli sostinės, taip pat šalia Damasko oro uosto ir kiek piečiau miesto esančio Talos karinio aerodromo.

Izraelis žada neleisti savo pagrindinio priešo Teherano pajėgoms įsitvirtinti kaimyninėje Sirijoje.

Gegužę per Izraelio smūgius dešimtims Irano taikinių Sirijoje žuvo 27 provyriausybiniai kovotojai, įskaitant 11 iraniečių. Tuomet žydų valstybė teigė, jog taip atsakė į raketų salvę, paleistą iraniečių pajėgų iš Izraelio okupuotų Golano Aukštumų.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais, kai Damaskas pamėgino jėga numalšinti įsiplieskusius antivyriausybinius protestus, iš viso žuvo per 360 tūkst. žmonių.

Iranas pasiruošęs karui su Izraeliu

Irano aviacijos pajėgų vadas pirmadienį pareiškė, kad jo šalis pasirengusi karui su Izraeliu, skelbia iraniečių žiniasklaida.

„Aviacijos pajėgų jaunuoliai yra kovinėje parengtyje ir nekantraudami laukia konfrontacijos su sionistų režimu, kad galėtų nušluoti jį nuo žemės paviršiaus“, – sakė brigados generolas Azizas Nasirzadeh (Azizas Nasirzadė).

Jis pabrėžė, jog Iranas pasiruošęs karui su Izraeliu, „sustabdysiančiam Izraelio kariuomenės atakas (prieš iraniečių pozicijas) Sirijoje“.

„Mūsų ginkluotosios pajėgos pasirengusios karui, nuvesiančiam iki Izraelio sunaikinimo“, – pridūrė A. Nasirzadeh.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žydas muša- žydas rėkia. Taip dar mano senelis sakydavo, o jis žydus puikiai pažinojo, nes dirbo pas juos. Niekas nepasikeitė.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
žydai raketas paleido į IRANO karius,bet pataikė į SIRIJOS KARIUS.viskas žydiškai.

...

... portretas
Nebūtų žydai palestiniečių žemių pasisavinę, niekas jų ir nepultų.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių