Japonijoje per didelius potvynius žuvo šeši žmonės, dar apie 20 tebeieškoma

  • Teksto dydis:

Potvynių apimtame pietų Japonijos regione gelbėtojai rado dar keturių žmonių palaikus, todėl žuvusiųjų padaugėjo iki šešių, o dar 20 žmonių tebeieškoma.

Kariuomenė ir gelbėtojai penktadienį pasiekė kai kuriuos kaimelius, atkirstus nuo pasaulio dėl smarkių liūčių, ir išgelbėjo daugiau nei 12 įstrigusių gyventojų, praneša pareigūnai.

Perspėjimai dėl liūčių tebegalioja kai kuriose pietinės Kiūšū salos dalyse taifūnui „Nanmadol“ šią savaitę praslinkus per Japoniją ir atnešus smarkių liūčių, apgadinusių namus, kelius ir ryžių terasas.

Tebevykstant gelbėjimo darbams Japonijos karališkoji šeima nusprendė atidėti oficialų pranešimą apie princesės Mako sužadėtuves su savo universiteto bendramoksliu, atsižvelgdama į stichijos paveiktose vietovėse žmonių patiriamas kančias, praneša šalies žiniasklaida.

Maždaug 12 000 karių ir gelbėtojų pirmenybę teikia atokiems kaimeliams kur tebėra įstrigę šimtai žmonių, bet darbams trukdo purvas ir potvyniai, sakė vyriausybės vyriausiasis sekretorius Yoshihide Suga (Jošihide Suga). Šalies rytuos prognozuojama daugiau potvynių.

Keturių žmonių palaikai rasti vienoje labiausiai paveiktų vietovių – Asakuros mieste Fukuokos prefektūroje. Vienas purvo nuošliaužos palaidotas vyras rastas ketvirtadienį. Kitos trys aukos, tarp jų viena pora, nuskendo per potvynius.

Vaizdo medžiagoje matyti iš krantų išsiliejusios upės užtvindyti ryžių laukai ir namai. Apgadinta kelių ir tiltų, o dešimtys namų ir automobilių buvo visiškai sunaikinti arba užlieti purvo. Gyventojus iš atokesnių vietovių buvo skraidinami kariniais sraigtasparniais, o kareiviai brido per liūties vandenis, gelbėdami senyvus gyventojus.

Japonijos meteorologijos tarnyba pažymėjo, kad Fukuokos ir Oitos prefektūrose siautusios liūtys yra iki šiol neregėto masto.


Šiame straipsnyje: Japonijapotvyniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių