JAV: Rusija tiekia ginklus Talibanui

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) antradienį apkaltino Rusiją tiekiant ginklus Afganistano talibams.

„Rusija tam tikru mastu tiekia ginkluotę Talibanui, ir tai yra neabejotinas tarptautinių normų ir Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos normų pažeidimas. Žinoma, mes prieš tai pasisakysime ir atkreipsime Rusijos dėmesį, – R.Tillersonas sakė per spaudos konferenciją Valstybės departamente. – Jeigu kas nors nori tiekti ginklus, tai turi būti atliekama per Afganistano vyriausybę.“

Rusijos gynybos ministerija anksčiau atmetė Vašingtono kaltinimus, kad Maskva aprūpina ginklais Talibano kovotojus Afganistane.

„Kitaip negu amerikiečių valstybės tarnybos, Rusijos gynybos ministerija nevykdė ir negali vykdyti jokio bendradarbiavimo su organizacijomis, JT pripažintomis teroristinėmis, o juolab tiekti joms ginklų“, – sakė ministerijos atstovas spaudai generolas majoras Igoris Konašenkovas.

„Tai susiję ne vien su Afganistano Talibano judėjimu, bet ir bet kuriomis kitomis tarptautinėmis organizacijomis, su kuriomis savarankiškai arba koalicijų sudėtyje kovoja Amerikos pajėgos“, – teigė jis.


Šiame straipsnyje: talibanasAfganistanasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA, kam čia kepurė užsidegė, ar ne JAV ginkluoja Sirijos 'sukilėlius'?..

nuomonė

nuomonė portretas
Šaunuoliai i talibai, duoda į kalį okupantams. Tegul varo namo su savo demokratija. afganai patys susitvarkys ir be jų.

Faktas

Faktas portretas
Iranas įvedė JAV sankcijas už terorizmo rėmimą. Gal jos nieko ir Amerikai nereikš, bet pats faktas jau parodė, kad tikrasis pasaulinio terorizmo rėmėjas ir eksportuotojos-tai JAV.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių