JAV Senatas pritarė pasiūlymui skirti Ukrainai 500 mln. dolerių

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų Senatas priėmė nacionalinio saugumo biudžeto projektą, pagal kurį numatoma suteikti Ukrainai 500 mln. dolerių (apie 418 mln. eurų) pagalbą saugumo ir gynybos srityse, anksti antradienį pranešė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

P.Porošenkos „Facebook“ žinutėje taip pat sakoma, kad JAV Senato priimtą nacionalinio saugumo poreikių finansavimo 2018-aisiais fiskaliniais metais įstatymo projektas numato, kad Ukraina gali būti aprūpinama letalinę gynybine ginkluote.

„Į jį taip pat įtrauktos nuostatos, leidžiančios naudoti JAV gynybos biudžeto lėšas sužeistų ukrainiečių karių reabilitacijai Jungtinių Valstijų medicinos įstaigose, taip pat stiprinti mūsų valstybės karinių oro ir jūrų pajėgų pajėgumus“, – pridūrė prezidentas.

„Pirmąkart įstatymų leidžiamuoju lygmeniu siūloma aprūpinti Ukrainą tokiomis gynybos priemonėmis: priešlėktuvinės gynybos radiolokacijos ir antvandeninės padėties stebėjimo priemonėmis, karinio laivyno priešmininėmis priemonėmis, priekrantės veikimo ir pakrančių apsaugos laivais“, – rašo P.Porošenka.


Šiame straipsnyje: UkrainaJAVparamagynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
JAV visa kelia iš to ir gyvena .skaldikbir valdyk

Vadakste

Vadakste portretas
Cia viskas aisku kaip diena ir nakti. Pinigai bus paskirti kariniams tikslams , prisipirks ginkluotes , visokios amunicijos , o tada i Ukraina atsikraustys ir amerikieciai kai viskas bus paruosta. Taip Rusija bus apsukta is visu pusiu Nato. Ramybes civiliams niekada nebus , nes bus tik konfliktai ir konfliktai del teritoriju ir nesutarimu. Nezinau ir ko reikia Amerikieciams toje Europoje . Juk turi savo zemyna , todel tesirupina ja . Kalfornija tiek daug laiko skesta ugnyje ir kazkaip neskuba ta turincia beda sutvarkyt. Trumpai padek Kalifornijai , juk ten tiek daug zmoniu neteko namu ,aplamai paliko kaip stovi pliki ir basi . Ginklavimasis ir karai niekam gerio neatnese ir neatnes Stop karams kur jie bevyktu. Zmonijai reikalinga taika..

Anonimas

Anonimas portretas
tik nereikia meluot ir visas pasaulis mato,kad karą ir nesantaiką kursto lietuvos spauda ir amerikonų žmogėdros
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių