JT pareiškė susirūpinimą dėl Krymo militarizavimo

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja pirmadienį pritarė Ukrainos pasiūlytam rezoliucijos projektui, kuriame reiškiamas susirūpinimas Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio ir jo pagrindinio miesto Sevastopolio, taip pat Juodosios ir Azovo jūrų militarizavimo.

Rezoliucija buvo priimta 66 balsais prieš 19, 72 delegacijoms susilaikius, rodo balsavimo rezultatai.

Dokumente reiškiamas „rimtas susirūpinimas dėl Rusijos vykdomo didėjančio Krymo militarizavimo“, taip pat smerkiama tilto per Kerčės sąsiaurį statyba ir jo atidarymas bei „didėjantis Rusijos Federacijos karinis buvimas Juodosios ir Azovo jūrų rajonų, įskaitant Kerčės sąsiaurį, militarizavimo ir tarptautinės laivybos šiose srityse varžymo“.

Taip pat nurodoma, kad tarptautinė bendruomenė „sunerimusi dėl Kryme vykdomų daugelio Rusijos ginkluotųjų pajėgų pratybų, galinčių pabloginti regioninį saugumą ir sukelti regione reikšmingų ilgalaikių neigiamų ekologinių pasekmių“.

Generalinė Asamblėja „primygtinai ragina Rusijos Federaciją baigti tokią veiklą“, sakoma rezoliucijoje.

Rusija aneksavo okupavo ir aneksavo Krymą, kai 2014 metais Kijeve įvykusi provakarietiška Maidano revoliucija nuvertė ankstesnį prorusišką režimą. Pastaruoju metu pusiasalio padėties klausimas vėl paaštrėjo, praeitą mėnesį Azovo ir Juodąją jūras jungiančiame Kerčės sąsiauryje įvykus incidentui, kai Rusija apšaudė ir perėmė tris Ukrainos karinių jūrų pajėgų laivus bei areštavo jų įgulas.

Tuo metu Rusijos ambasadoriaus prie JT pavaduotojas Dmitrijus Polianskis sakė, kad Maskva apgailestauja dėl Generalinės Asambljos sprendimo priimti minėtą rezoliuciją.

„Apgailestaujame dėl balsavimo rezoliucijos atžvilgiu rezultatų. Grupė JT narių, visų pirma NATO ir Europos Sąjungos šalys, skatina ukrainiečius imtis naujų nusikaltimų ir provokacijų dėl Vakarų politinių ambicijų“, – sakoma Rusijos atstovybės prie JT „Twitter“ paskyroje paskelbtoje D. Polianskio žinutėje.

Jis pridūrė, kad „Kijevo režimas gauna signalų, kad viskas leidžiama – Rusiją iš anksto apkaltins dėl visų jos nuodėmių ir nusikaltimų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O jei ten būtų atsiradusios JAV bazės, tai šitai militarizacija nesiskaitytų?..

Horacijus

Horacijus portretas
Nupindėjo pasaulis. Ukrai traukia savo haubicas ir tankus prie Rusijos sienos, o geografijos nežinantys amerikonai vis tauzija ant tos vargšės Rusijos. Kada viskas baigsis? Kad tik rusams kantrybės nepritrūktų...

idiotai.....

idiotai..... portretas
truksta. zodziu,,,,,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių