Kalifornijoje miškų gaisrų aukų skaičius pasiekė pusšimtį

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai JAV ugniagesių antradienį toliau stengėsi pažaboti šiaurinėje ir pietinėje Kalifornijos valstijos dalyse siaučiančius miškų gaisrus. Tuo metu gelbėtojai apieškojo namų griuvėsius ir sudegusius automobilius, ieškodami pražūtingiausių miškų gaisrų valstijos istorijoje aukų.

Pranešama, kad gaisrai jau nusinešė mažiausiai 50 valstijos gyventojų gyvybes. Tačiau, kadangi šimtai žmonių tebėra laikomi dingusiais, manoma, kad aukų skaičius gali augti.

Didžiosios dalies aukų pareikalavo gaisras, siaučiantis Paradaiso mieste ir jo apylinkėse. Siera Nevados kalnų papėdėje įsikūręs miestas yra už 130 kilometrų nuo valstijos sostinės Sakramento.

„Šiandien (antradienį) buvo rasti dar šešių žmonių kūnai, tad bendras aukų skaičius išaugo iki 48. Visi palaikai aptikti Paradaise, gyvenamuosiuose namuose“, - per spaudos konferenciją informavo šerifas Kory'is Honea.

Pranešama, kad dar dviejų aukų pareikalavo į šiaurę nuo Los Andželo liepsnojantis „Vulsio“ gaisras.

Kalifornijoje siaučiantys gaisrai - kruviniausi ir destruktyviausi valstijoje kilę gaisrai nuo 1933-ųjų, kai Grifito parke (Los Andželo apygarda) įsiplieskusi ugnis pražudė 29 žmones. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių