Kalifornijoje siaučiant miškų gaisrams iškilo pavojus 5 000 pastatų

  • Teksto dydis:

Kalnuose šalia Josemičio nacionalinio parko Kalifornijoje plintant miškų gaisrams, trečiadienį iškilo pavojus beveik 5 tūkst. gretimose gyvenvietėse esančių namų ir pastatų.

Kalifornijos miškininkystės ir priešgaisrinės apsaugos departamento atstovai nurodė, kad per naktį gaisras išplito beveik dvigubai ir dabar apima 183 kv. kilometrų plotą.

Liepsnoms išplitus kalnuotose vietovėse, apaugusiose tankia augmenija, teko evakuotis daugiau kaip 2 tūkst. Mariposos miestelio gyventojų.

Kol kas nepranešta apie nukentėjusiuosius, tačiau gaisras jau sunaikino aštuonis pastatus.

Taip pat pranešama apie iškilusį pavojų nacionalinio parko elektros tiekimo linijoms; dėl to teko uždaryti kai kuriuos turistinius maršrutus, sakė pareigūnai.

Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas (Džeris Braunas) antradienį paskelbė nepaprastąją padėtį ir atvėrė valstijai galimybę naudotis daugiau išteklių kovai su gaisrais. Jis prognozavo, kad gaisrai, privertę bėgti tūkstančius gyventojų, dar kurį laiką tęsis.

Po penkerius metus Kalifornijos varginusios sausros pabaigos rekordiškai didelis praeitos žiemos lietaus ir sniego kalnuose kiekis daugelį džiugino. Deja, dabar šios sąlygos virto iššūkiu ugniagesiams, kovojantiems su liepsnomis, kurias maitina vešli augmenija.

„Kuro daug, šlaitai statūs, – sakė Kalifornijos miškininkystės ir priešgaisrinės apsaugos departamento atstovė DeeDee Garcia (DiDi Garsija). – Dėl to sunku gesinti gaisrus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių