Kalifornijoje sudužo lengvasis lėktuvas – dalis įsirėžė į namą, yra žuvusiųjų

  • Teksto dydis:

JAV Kalifornijos valstijos Orindžo apygardoje penki žmonės žuvo ir dar du buvo sužeisti sudužus lengvajam lėktuvui, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Per nelaimę užsiliepsnojo vienas gyvenamasis namas, o nukritęs orlaivis, išbarstęs savo nuolaužų po visą rajoną, galiausiai sustojo kito namo vidiniame kieme. 

Dvimotoris „Cessna 414A“ Jorba Lindos mieste nukrito apie 14 valandą. Orlaivis pakilo iš Fuletrono municipalinio oro uosto, esančio už maždaug 20 km į vakarus, nurodė Federalinės aviacijos administracijos (FAA) atstovas spaudai Allenas Kenitzeris (Alenas Keniceris).

Jorba Lindos miestas yra apie 56 km į pietryčius nutolęs nuo Los Andželo.

Sudužusio lėktuvo daliai įsirėžus į dviejų aukštų gyvenamąjį namą, jame įsiplieskė gaisras, o panikos apimti kaimynai puolė į gatvę.

Orlaiviu skrido tik pilotas. Orindžo apygardos šerifas leitenantas Cory Martino (Koris Martinas) informavo, kad per nelaimę žuvo pilotas ir keturi namo, į kurį įsirėžė lėktuvas, gyventojai.

C. Martino teigimu, dar du žmonės patyrė nesunkių sužalojimų ir buvo nugabenti į ligoninę.

„Išgirdome garsų „bum“. Jis buvo panašus į sprogimo garsą. Nuo jo sudrebėjo mūsų namai“, – sakė kitame kvartale gyvenantis Johnas Wolbartas (Džonas Volbartas).

Vyras pasakojo įbėgęs į liepsnų apimtą namą ir pamatęs išeinančią moterį su nusvilusiais plaukais.

Netoliese gyvenantis Clintas Langfordas (Klintas Lanfordas) pasakojo buvęs savo namo svetainėje, kai išgirdo kažkokį dundėjimą.  

„Tai buvo šiurpus garsas. Dundėjimas vis stiprėjo. Buvo baugu“, – sakė jis. – Ir staiga nugriaudėjo garsus „bum“. Jis sudrebino namą.“

Pasak C. Langfordo, pažvelgęs pro laukujes duris jis pamatė gatvėje besimėtančių lėktuvo nuolaužų.  

Maždaug už pusantro kilometro nuo nelaimės vietos gyvenantis Patas Rogersas (Patas Rodžersas) dienraščiui „Orange County Register“ sakė išvydęs liepsnojantį ir į dalis byrantį lėktuvą.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame įraše matyti panikos apimti žmonės, bėgantys prie liepsnojančio namo. Vienas vyras su laistymo žarna užgesino degantį orlaivio sparną, likusį gulėti vidury gatvės.

Iš žiniasklaidos sraigtasparnių darytose nuotraukose matyti orlaivio dalys, išsibarsčiusios ant aplinkinių namų stogų ir įvažiavimų. „Cessna 414A“ fiuzeliažas buvo rastas kito namo, esančio netoli sudegusio namo, vidiniame kieme. Liepsnos prarijo ir privažiavime prie namo stovėjusį visureigį.   

Ugniagesiams užgesinti liepsnas padėjo lietus. Ketinta vėliau patikrinti, ar sudegusiame name nebuvo daugiau žmonių. 

Nacionalinė transporto saugos valdyba atliks tyrimą nelaimės priežasčiai nustatyti.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių