Kamčiatkoje per akmenų griūtį ant ugnikalnio šlaito sužeisti du rusų turistai

  • Teksto dydis:

Rusijos Kamčiatkos pusiasalyje du turistai, sužeisti per akmenų griūtį kopdami į Kliučių ugnikalnį, buvo evakuoti sraigtasparniu ir nuskraidinti į ligoninę, antradienį pranešė pareigūnai.

„Vietos oro bendrovės „Vitiaz Aero“ sraigtasparnis sėkmingai nuskraidino nukentėjusiuosius į Kamčiatkos Petropavlovską. Skrendant juos lydėjo gelbėtojai ir katastrofų medicinos gydytojai. Sužeistieji paguldyti į krašto ligoninę“, – agentūrai sakė vieno vietos administracijos deptaramento atstovas.

Šie asmenys nukentėjo per pirmadienio vakarą įvykusį incidentą, 15 rusų turistų grupei kopiant į 4 754 metrų aukščio ugnikalnį. Šeši grupės nariai, palikę kitus žygio dalyvius bazinėje stovykloje, esančioje 3 300 metrų aukštyje, užkopė aukščiau ir pateko į akmenų griūtį.

Nusileisti į bazinę stovyklą jiems nepavyko, todėl per palydovinio ryšio telefoną buvo iškviesti gelbėtojai. Sraigtasparnis atskrido antradienį prašvitus.

Abiejų sužeistų vyrų būklė vertinama kaip vidutinio sunkumo.

Kliučių ugnikalnis, esantis už 360 km nuo Kamčiatkos Petropavlovsko, yra vienas aukščiausių veikiančių vulkanų Eurazijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių