Kamerūne ginkluoti separatistai pagrobė 79 mokinius

  • Teksto dydis:

Neramiame Kamerūno anglakalbių regione ginkluoti separatistai pagrobė mažiausiai 79 vienos presbiterijonų mokyklos mokinius ir tris darbuotojus, pirmadienį pranešė gubernatorius.

Šiaurės Vakarų regiono vadovas Debenas Tchoffo (Debenas Tčofas) pažymėjo, kad 11–17 metų moksleiviai, darbuotojai ir mokyklos direktorius sekmadienio vakarą buvo pagrobti Nkvene – netoli regiono sostinės Bamendos esančiame kaime.

„Labai gaila, kad taip nutiko – kad 79 mūsų vaikus ir tris darbuotojus pagrobė teroristai, – nurodė D. Tchoffo. – Paprašėme mūsų kariuomenės padaryti viską, kad sugrąžintų vaikus gyvus.“

Su šiuo nusikaltimu siejama grupė vyrų, pasivadinusių „Ambos vaikinais“, turint omenyje Ambazonijos valstybę, kurią Kamerūno anglakalbiuose šiaurės vakarų ir pietvakarių regionuose nori įkurti separatistai. Ši grupė socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašas, kuriame galimai matyti pagrobti mokiniai.

Įraše pagrobėjais prisistatę vyrai privertė kelis berniukus pasakyti savo ir jų tėvų vardus. Vaikai taip pat sakė, jog juos vėlai sekmadienį pagrobė ginkluoti vyrai. Anot moksleivių, jie nežino, kur yra išvežti.

Vyrai įraše pareiškė, kad paleis mokinius tik tada, kai bus pasiektas jų tikslas – įkurti naująją valstybę.

„Paleisime jus tik užsibaigus kovai. Dabar mokyklą lankysit čia“, – sakė vyrai.

Vaizdo įrašo autentiškumo nepavyko patikrinti nepriklausomiems šaltiniams, , bet tėvai socialiniuose tinkluose paskelbė atpažinę savo vaikus.

Susirėmimai tarp karių ir sukilėlių suintensyvėjo, vyriausybei numalšinus taikias demonstracijas, kurias rengė anglakalbiai mokytojai ir teisininkai, protestuodami prieš numanomą Kamerūno prancūzakalbių daugumos diskriminaciją jų atžvilgiu.

Per praėjusius metus buvo nužudyta šimtai žmonių.

Atskirą valstybę siekiantys įkurti separatistai žada destabilizuoti regionus ir puldinėja jiems nepritariančius piliečius, įskaitant mokytojus, nepaklūstančius nurodymams laikyti mokyklas uždarytas.

Nors pagrobimų būta ir kitose mokyklose, sekmadienį į nelaisvę paimta mokinių grupė yra didžiausia iš vienu kartu pagrobtų Kamerūno anglakalbių regionuose. Be to, separatistai šiame regione yra padegę mažiausiai 100 mokymo įstaigų, taip pat išvarė mokinius ir mokytojus iš pastatų, kurie buvo paversti kovotojų mokymo stovyklomis.

Neramumai Kamerūne suintensyvėjo prezidentui Paului Biyai (Polui Bijai) užsitikrinus septintą kadenciją rinkimuose, per kuriuos, kaip teigia Vašingtonas, būta pažeidimų. Planuojama, kad nuo 1982 metų savo šaliai vadovaujantis P. Biya bus prisaikdintas antradienį.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Musulmonai krikščionius naikina. Neprileisti prie Europos sienu per patrankos suvi.

...

... portretas
Daugiau prisileiskim 'atbėgėlių', jie ir čia pradės mūsų mokinius grobt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių