Kerčės sąsiauryje užsiliepsnojo du laivai: žuvo 20 žmonių

Prie Krymo pusiasalio pietinės pakrantės užsiliepsnojus dviem tanklaiviams greičiausiai žuvo 20 jūreivių. Gelbėtojams pavyko rasti dešimt kūnų. Dar dešimt įgulos narų laikomi dingusiais, tačiau rasti juos gyvus nesitikima, pranešė Rusijos laivybos agentūra.

Su Tanzanijos vėliava plaukę tanklaiviai ir praėjus 24 valandoms nuo incidento pradžios dar liepsnojo. Laivai pasvirę, tačiau nėra pavojaus, kad jie nuskęs, sakė gelbėjimo štabo atstovas. 12 jūreivių pavyko išgelbėti.

Gaisras pirmadienį kilo po sprogimo. Į laivus Rusijos Temriuko uoste prie Azovo jūros buvo pakrautas suskystinų dujų krovinys.

Laivų įgulų nariai buvo iš Indijos ir Turkijos. Agentūros TASS duomenimis, tarp jų buvo ir praktikantas iš Libijos.

Nelaimė įvyko prie Krymo pietinės pakrantės – prie įplaukos į Kerčės sąsiaurį. Rusija 2014 metais aneksavo Ukrainos pusiasalį. Todėl padėtis šioje Juodosios jūros dalyje yra įtempta. Rusų pasieniečiai čia lapkritį apšaudė tris Ukrainos karinius laivus ir dėl tariamo sienos pažeidimo suėmė jų įgulų narius.

Kerčės sąsiauryje laivai neretai priversti laukti kelias savaites, kad galėtų patekti į Azovo jūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronx

Bronx portretas
Lietuvoj žinios atsilieka trys paras!

Kkkl

Kkkl portretas
Jei jūs rasite apie degančius laivus ir žuvusius tai nekisk nosies į politiką kurios nesuprantant ir nevarykit propagandos nes atsidursit cypej ,kodėl skleidziamas melas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių