Keršto akcija: Lenkijos ministro sklype nupjauta dešimtys medžių

  • Teksto dydis:

Lenkijoje nežinomi piktadariai grandininiu pjūklu nupjovė dešimtis aplinkos ministro tujos ir eglių, antradienį pranešė policija.

Žiniasklaida daro prielaidą, kad tai yra keršto akcija už kontroversišką įstatymą dėl medžių kirtimo.

Nenustatyti asmenys naktį iš sekmadienio į pirmadienį nukirto iš viso 33 medžius, kurie buvo nuo trijų iki septynių metrų aukščio. Šie medžiai augo aplinkos ministrui Janui Szyszko (Janui Šyško) priklausančioje žemėje šiauriniame Tučno mieste, informavo vietos policijos atstovė spaudai Beata Budzyn.

Vietos žiniasklaida ir aplinkosaugininkai mano, kad šis incidentas veikiausiai yra keršto akcija dėl J.Szyszko iniciatyva priimto įstatymo, kuris nuo sausio leido namų savininkams be leidimo kirsti jiems priklausančioje žemėje augančius medžius.

„Tai tikriausiai buvo desperatiškas žingsnis, nevilties šauksmas. Kažkas neišlaikė ir panoro tokiu būdu parodyti savo pyktį dėl visko, kas vyksta Lenkijoje“, – sakė aplinkosaugininkas Adamas Bohdanas.

Anksčiau namų savininkams reikėjo prašyti vietos aplinkos pareigūnų leidimo nukirsti medžius, kai jų kamieno skersmuo viršija nustatytą.

Kritikai sako, kad dėl „Szyszko įstatymo“ visoje šalyje buvo iškirsta daugybė medžių.

Aplinkosaugininkai taip pat pasmerkė J. Szyszko už tai, kad šis leido kontroversišką miško ruošą senovės laikus menančioje Bialovežos girioje, įtrauktoje į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių