Per ketvirtąjį Pamplonos bulių bėgimą aukų išvengta

  • Teksto dydis:

Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste pirmadienį per San Fermino festivalio ketvirtąjį bėgimą su buliais susižeidė du žmonės, bet niekas nebuvo subadytas, pranešė pareigūnai.

Du sužeisti vyrai, abu Ispanijos piliečiai, buvo nuvežti į Pamplonos ligoninę, bet jų traumos nesunkios, sakė Raudonojo Kryžiaus atstovas Jose Aldaba (Chosė Aldaba).

Užfiksuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip bulius įsirėžė į vieną vyrą iš nugaros ir užkabiną jo švarką ragais, kai šis krito ant žemės.

Kol kas greičiausias šių metų festivalio bėgimas 850 metrų trasa akmenimis grįstomis gatvėmis truko tik 2 min. 19 sekundžių.

Penktadienio, kai buvo surengtas pirmasis bėgimas su buliais, buvo subadyti penki žmonės – keturi amerikiečiai ir ispanas.

Kasmet devynias dienas trunkantį San Fermino festivalį pasaulyje išgarsino Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metų romanas „Fiesta“ (The Sun Also Rises).

Kiekvieną festivalio dieną rengiami bėgimai su buliais, per kuriuos šimtai drąsuolių lekia siauromis vingiuotomis senamiesčio gatvėmis nuo gyvulių aptvaro iki miesto koridos arenos, stengdamiesi išvengti šešių bulių ragų.

Po pietų arenoje koridose buliai susiduria su matadorais ir beveik visi būna nukaunami. Bėgimas su buliais yra tradicinė vasaros festivalių dalis visoje Ispanijoje.

Pernykščio festivalio metu subadyta dvylika žmonių, tarp jų – keturi JAV piliečiai.

Nuo duomenų rinkimo pradžios 1924 metais per San Fermino festivalius nuo bulių ragų žuvo 15 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių