Kinijoje devynis moksleivius nužudęs vyras nuteistas myriop

  • Teksto dydis:

Vienas Kinijos teismas antradienį skyrė mirties bausmę vyrui, balandį šiaurės Kinijos vidurinėje mokykloje peiliu nudūrusiam devynis vaikus ir sužeidusiam dar 11.

28 metų Zhao Zewei (Džao Dzevėjus) buvo suimtas po atakos prie 3-osios vidurinės mokyklos kaimiškoje vietovėje, įvykdytos pavakare pasibaigus pamokoms. Jis anksčiau mokėsi toje pačioje mokykloje ir siekė atkeršyti už ten patirtas patyčias, sakė vyras.

Šis išpuolis buvo „tyčinis nužudymas“, teigiama Julino tarpinio teismo pareiškime. Nuspręsta, kad šio incidento aplinkybės užtraukia kaltinamajam mirties bausmę.

„Šio nusikaltimo tikslas buvo aiškus, žudiko metodai – niekingi, o pasekmės buvo itin baisios“, – skelbiama pranešime teismo tinklalapyje.

Suimtas Zhao Zewei prisipažino, kad mokykloje iš jo tyčiodavosi, jis „nekentė“ savo bendraklasių ir nusprendė „durklu“ nužudyti žmonių, teigiama teismo verdikte.

Ruošdamasis nusikaltimui vyras internetu įsigijo penkis peilius. Tris iš jų jis atsinešė į mokyklą, kur, palaukęs prie vartų, kol baigsis pamokos, „staigiai įsiveržė į moksleivių srautą ir... žvėriškai ėmė (juos) badyti“, nurodė teismas.

Per šį incidentą žuvo devyni moksleiviai, dar keturi buvo sunkiai sužeisti, o septyni mokiniai patyrė kiek lengvesnių sužalojimų, informavo teismas.

Zhao Zewei sustabdė mokytojai, apsauginiai ir moksleiviai, o vėliau jis buvo perduotas policijai.

Nuotraukose iš teismo posėdžio matyti nuosprendžio klausantis išsekęs kaltinamasis, laikomas dviejų policijos pareigūnų.

Kinijoje, kur šaunamieji ginklai griežtai kontroliuojami, peiliu ginkluotų užpuolikų atakų įvykdoma neretai.

Birželį Šanchajuje peiliu ginkluotas 29 metų vyras prie vienos mokyklos užpuolė tris berniukus ir motiną; du vaikai mirė nuo sužalojimų.

Vasarį vienas peiliu ginkluotas vyras, turėjęs asmeninių nuoskaudų, viename judriame Pekino prekybos centre mirtinai subadė moterį ir sužeidė dar 12 žmonių. Tai buvo retas smurto protrūkis sostinėje, kur itin griežtai palaikoma viešoji tvarka.

Pernai liepą virtuviniu peiliu apsiginklavęs vyras viename pietinio Šendženo miesto prekybos centre nužudė du žmones, dar devynis sužeidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Trumpai ir aiškiai; o ir - PUIKUS perspėjimas kitiems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių