Kinijoje kilo skandalas dėl galimos prievartos prieš darželinukus

  • Teksto dydis:

Kinijos policija pradėjo tyrimą dėl įtariamos prievartos prieš vaikus viename Pekino darželyje, tėvams aptikus adatų dūrių žymių ant savo atžalų kūnų.

Tai yra jau antras panašus skandalas, per pastarąjį mėnesį sukrėtęs šalies ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

Įpykę tėvai taip pat pranešė, kad jų vaikai darželyje „RYB Education New World“ gavo neaiškių tablečių.

Čaojango rajono vyriausybė nurodė, kad trečiadienį į teisėsaugos pareigūnus kreipęsi tėvai pranešė apie įtariamą prievartą prieš jų atžalas. Policija savo ruožtu dėl to pradėjo tyrimą, tačiau situacijos nedetalizavo.

RYB atsiprašė darželinukų tėvų ir sakė, kad dėl incidento bendradarbiauja su policijos pareigūnais.

„Šiuo metu dirbame su policija, kad suteiktume jai reikalingą stebėjimo kamerų medžiagą ir įrangą. Su tuo susiję mokytojai buvo nušalinti“, – sakoma pranešime, paskelbtame kompanijos paskyroje kiniškoje socialinio tinklo „Twitter“ versijoje „Weibo“.

Ketvirtadienį šalia mokyklos susirinko įtūžę vaikų tėvai, pranešė valstybinė televizija CCTV.

Per CCTV reportažą buvo parodyta nuotraukų, kuriose ant kelių vaikų kūnų buvo matyti adatų dūrių žymės. Žurnalas „Caixin“ nurodė, kad tokių žymių pastebėta ant aštuonių mažamečių kūnų, o tokie incidentai buvo užfiksuoti dviejose darželio grupėse, kurias lanko vaikai nuo dvejų iki šešerių metų.

„Išgirdęs, ką sakė kiti tėvai, pasiteiravau apie tai savo vaiko. Jis sakė, kad po pietų jie išgėrė dvi baltas piliules ir tuomet užmigo“, – vieno vaiko tėvas sakė CCTV.

„RYB Education“ tiesiogiai valdo 80 darželių, o pagal kompanijos franšizę 130 Kinijos miestų veikia dar 175 ikimokyklinio ugdymo įstaigos, į kurias vaikai priimami nuo gimimo iki šešerių metų amžiaus.

RYB už panašaus pobūdžio pažeidimus jau turėjo atsiprašyti šių metų balandį. Tąkart buvo atleistas vieno darželio Pekine direktorius, kuris pripažino, kad mokytojai padarė „šiurkščių klaidų“.

Praėjusią savaitę kinų turizmo kompanija „Ctrip“ atleido du darbuotojus, į viešumą patekus vaizdo įrašams, kuriuose matoma, kaip kompanijos biure Šanchajuje veikiančiame vaikų darželyje jo auklėtojai naudojo jėgą prieš mažylius.

Tuose vaizdo įrašuose užfiksuota, kaip tie auklėtojai šiurkščiai elgiasi su mažamečiais „Ctrip“ darbuotojų vaikais ir baudžia juos kažką jiems per prievartą sumaitindami. Atžalų tėvai tvirtino, kad tai buvo aštrios garstyčios.

Policija sulaikė tris darželio darbuotojus, įtariamus naudojus prievartą prieš vaikus.

Pasirodžius informacijai apie galimus pažeidimus RYB darželyje, Kinijos socialiniuose tinkluose kilo nauja pasipiktinimo banga.

„Pradedant „Ctrip“, ir baigiant RYB – kokią ateitį turėsime, jei net negalime apsaugoti vaikų; jau nekalbant apie vadinamąją „Kinijos svajonę“, – parašė vienas „Weibo“ vartotojas, paminėjęs šalies prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) šūkį dėl Kinijos pažangos.

Kitas internautas siūlė visose vaikų darželių klasėse įrengti stebėjimo kameras. Pasak to žmogaus, „problemų iškilę ne tik tame viename darželyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių