Kipras praneša apie antrąjį pagalbos laivą, pasirengusį išplaukti į Gazos Ruožą

  • Teksto dydis:

Antrasis laivas su pagalba Gazos Ruožui galėtų išplaukti jau šeštadienį, pareiškė Kipras, pirmajam laivui su humanitarine pagalba sėkmingai pristačius krovinį ir grįžus iš karo nuniokotos teritorijos.

Laivas „Jennifer“ yra pasirengęs „išplaukti į Gazos Ruožą šiandien arba rytoj“, valstybiniam radijui sakė užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Theodoros Gotsis (Teodoras Gotsis).

Iš Kipro jūrų transportu siunčiama pagalba siekiama bent iš dalies sušvelninti maisto trūkumo problemą Gazos Ruože po daugiau kaip penkių mėnesių karo. Jungtinės Tautos ir pagalbos darbuotojai įspėja apie badą Gazos Ruože.

JAV labdaros organizacija „World Central Kitchen“ anksčiau šeštadienį pranešė, kad jos komanda karo nuniokotoje Gazoje baigė iškrauti pirmąją jūra atplukdytą pagalbos siuntą, kuri pasiekė apgultą teritoriją.

„Visas krovinys buvo iškrautas ir ruošiamas paskirstyti Gazoje“, – sakoma „World Central Kitchen“ pranešime, kuriame pažymima, kad jame – „beveik 200 tonų maisto“.

Antrajame laive, kuris taip pat išplauks iš Kipro – naujo jūrų pagalbos maršruto per rytinę Viduržemio jūros dalį pradinio taško – turėtų būti 240 tonų maisto, nurodė „World Central Kitchen“.

Pasak labdaros organizacijos, krovinį sudarys „paletės su konservuotomis prekėmis ir biriais produktais, įskaitant pupeles, morkas, konservuotus tunus, avinžirnius, konservuotus kukurūzus, ryžius, miltus, aliejų ir druską“.

Laive taip pat bus krautuvas ir kranas, padėsiantys pristatyti krovinius.

Jungtiniai Arabų Emyratai atsiuntė „specialų 120 (kilogramų) šviežių datulių krovinį“, pridūrė organizacija.

„World Central Kitchen“ turėjo pastatyti prieplauką į pietvakarius nuo Gazos miesto, kad galėtų pristatyti pagalbą.

Pagalba plukdoma Gazos Ruože šeštą mėnesį tęsiantis Izraelio ir palestiniečių grupuotės „Hamas“ karui.

Karą Gazos Ruože išprovokavo beprecedentis „Hamas“ spalio 7-osios išpuolis Izraelyje, kai, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 31 žuvusį įkaitą.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 31 553 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Kadangi sudėtingi Izraelio saugumo patikrinimai ir logistinės kliūtys lėtina pagalbos pristatymą į Gazą sausuma, šalys ieškojo alternatyvų, įskaitant oro transportą ir naująjį jūrų koridorių.

Jose Andresas (Chosė Andresas), organizacijos „World Central Kitchen“ įkūrėjas, penktadienį socialiniame tinkle „X“ teigė, kad pirmoji siunta buvo bandymas ir kad „kiekvieną savaitę galėtume atgabenti tūkstančius tonų“ maisto.


Šiame straipsnyje: Gazalaivaspagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai

matomai portretas
ir kipras okupuotas satanystu o finansuoja jav zydbankiai patys save ir remia ......???????,,,...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių