Kirgizijoje per diskoteką smalkėmis apsinuodijo maždaug 100 moksleivių

  • Teksto dydis:

Kirgizijos šiaurėje per diskoteką smalkėmis iš generatoriaus apsinuodijo maždaug 100 moksleivių, ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė šalies Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

„Čiujaus srities Kegety kaime maždaug 100 moksleivių ir keturi mokytojai apsinuodijo generatoriaus dujomis. Trečiadienį į Čiujaus teritorinę ligoninę masiškai buvo vežami apsinuodiję vaikai ir suaugusieji. Visų diagnozė – apsinuodijimas smalkėmis. Šeši žmonės buvo atvežti itin sunkios būklės, jie paguldyti į reanimacijos skyrių“, – sakė ministerijos atstovas.

Kaip sakė ligoninės direktorius Nurbekas Abdrachmanovas, iš viso buvo atvežti 75 nukentėjusieji, tarp jų – keturi mokytojai. „Šiuo metu šeši vaikai yra reanimacijos skyriuje, jų būklė vertinama kaip sunki, bet stabili“, – sakė jis.

„Likę nukentėjusieji paguldyti į bendruosius … skyrius, jų būklė … vidutinio sunkumo, jiems nustatyta lengvo apsinuodijimo smalkėmis diagnozė“, – pridūrė jis.

N. Abdrachmanovas pažymėjo, kad visiems nukentėjusiesiems suteikta pagalba, jie stebimi, yra aprūpinti vaistais.

Kaip nurodo Kirgizijos sveikatos apsaugos ministerija, gruodžio 27 dieną Kegety kaime 7-8 klasių mokiniai nusprendė sporto salėje surengti diskoteką. Elektra buvo atjungta, todėl jie pabandė panaudoti motorinį elektros generatorių, bet salėje pasklido dūmų kamuoliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių