Kolumbijoje sudužusio lėktuvo pilotas pranešė apie degalų stygių

  • Teksto dydis:

Vienas internete paskelbtas garso įrašas rodo, kad prieš šią savaitę Kolumbijoje įvykusią lėktuvo katastrofą, nusinešusią 71 žmogaus gyvybę, panikos apimtas pilotas pranešė apie degalų stygių.

Pareigūnai vis dar aiškinasi, kas lėmė užsakomojo reiso lėktuvo avariją kalnuose šalia Medeljino, į svarbias varžybas skraidinusio neįtikėtinos sėkmės pastaruoju metu lydimą „Chapecoense Real“ komandą.

Kolumbijos žiniasklaidos paviešintas kraupus garso įrašas greičiausiai padės rasti atsakymų, nors pareigūnai dar nepatvirtino jo tikrumo.

„Ponia, LAMIA 2933 susidūrė su visišku gedimu, visišku elektros gedimu, nėra degalų“, – įraše girdėti, ką pilotas Miguelis Quiroga (Migelis Kiroga) pranešė oro dispečeriams, likus kelioms minutėms iki lėktuvo sudužimo pirmadienio vakarą.

Įraše buvo girdėti, kaip pilotas anksčiau paprašė leidimo leistis dėl „problemų su degalais“.

Leidimą suteikė Medeljino tarptautinis oro uostas.

Tačiau skrydžių valdymo bokštas tuomet prarado ryšį su lėktuvu, kuris vėliau buvo rastas sudužęs ant kalvos už maždaug 50 km nuo miesto.

Per katastrofą žuvo beveik visa Brazilijos futbolo klubo „Chapecoense“ komanda ir 20 su jais į antrą didžiausią Pietų Amerikos futbolo turnyrą keliavusių žurnalistų.

Brazilų futbolo klubas turėjo užbaigti itin sėkmingus metus rungtynėmis Medeljine prieš Kolumbijos „Atletico Nacional“ pirmosiose iš dvejų rungtynių per Pietų Amerikos taurės turnyro (Copa Sudamaricana) finalą.

Per šią katastrofą šeši žmonės "stebuklingai" liko gyvi. Tarp jų yra trys futbolininkai, bet vartininkui Jaksonui Follmannui (Žaksonui Folmanui) teko amputuoti dešinę koją, pranešė ligoninė.

Taip pat išgyveno du lėktuvo įgulos nariai ir vienas žurnalistas.

Dar keturi šiuo užsakomuoju reisu turėję skristi žmonės į lėktuvą neįsėdo.

Elektros gedimas?

Aviacijos valdyba, pranešusi apie nukritusį lėktuvą pirmadienio vakare sakė, kad buvo gautas pranešimas apie elektros sutrikimus.

Be to, lėktuvui galėjo pritrūkti degalų.

Kolumbijos kariuomenės šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė: „Labai įtartina – nepaisant smūgio, nebuvo jokio sprogimo. Tai patvirtina teoriją, kad pristigo degalų.“

Buvo numatyta, kad lėktuvas degalų atsargas pasipildys Bogotoje, tačiau jis praleido Kolumbijos sostinę ir nuskrido tiesiai į Medeljiną, oro linijų atstovo žodžius citavo Bolivijos laikraštis „Pagina Siete“.

„Sprendimą priėmė pilotas“, – laikraščiui sakė Gustavo Vargasas (Gustavas Vargasas) iš Bolivijos užsakomųjų reisų kompanijos LAMIA.

„Jis manė, kad degalų užteks“, – pridūrė jis.

Juodosios dėžės

Kolumbijos civilinės aviacijos valdyba nurodė, kad tikimasi „kaip galima greičiau“ nustatyti avarijos priežastį.

Tyrimui padės į Kolumbiją išvykę britų ir brazilų tyrėjai, nurodė pareigūnai.

Tyrėjai rado lėktuvo „British Aerospace 146“ juodąsias dėžes.

Jos nepažeistos ir „viską atskleis“, sakė Kolumbijos transporto ministras Jorge Eduardo Rojasas (Chorchė Eduardas Rochasas).

Bolivijos civilinės aviacijos vadas Cesaras Varela (Sesaras Varela) žurnalistams sakė, kad „ekipažo licencijos buvo tvarkingos. Viskas buvo tvarkinga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių