Lenkija stiprina pasienį: kokiais būdais kovoja su migrantais?

  • Teksto dydis:

Lenkijoje temperatūra dėl saugumo kyla kone kasdien. Praeitą pirmadienį šalies valdžia pareiškė, kad prie jau dislokuotų 2 tūkst. karių atsiųs papildomą tūkstantį, trečiadienį patikslino – 2 tūkst. Galiausiai pareiškė, jog iš viso jų bus 10 tūkst. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

„Migracijos spaudimas prie sienos ir toliau auga, turime reikalą su Rusijos ir Baltarusijos specialiųjų tarnybų organizuota operacija, organizuota akcija, kuri vis intensyvėja Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje“, – teigė Lenkijos vidaus reikalų viceministras Maciejus Wasikas.

Kai kurie teigia, jog tai – priešrinkiminis efektas. Varšuva teigia, kad reaguoja į „Wagner“ samdinių grėsmę ir migrantus, kuriuos jie vis dar skaičiuoja šimtais. Lenkai sako, migrantai į jų pareigūnus mėto akmenis, butelius ir plytas. Kadangi plytų miškuose nebūna, neabejojama, kad jie jomis aprūpinami.

Kadangi migrantai bando prasikasti po tvora, lenkai savo pusėje koncertinus įsirengė papildomai. Tai pareigūnams duoda laiko reaguoti – mat, anot lenkų, grupės žmonių sugeba pabėgti ir per keliasdešimt sekundžių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Lenkai skaičiuoja, kad vien šiemet jų tvora apgadinta 1002 kartų. Pasakoja, kad ten, kur buvo pjauta, jie įgudo uždažyti ir pėdsakus užmaskuoti. Lietuvos tvora per pus ilgesnė, bet apgadinimų – kur kas mažiau.

„Pas mus yra pažeidimų apie kelis šimtus. Bet apie 50 yra, kai pažeidžia migrantai kirsdami koncertiną ar fizinį barjerą perkirpdami. Kiti yra dėl gamtinių, stichinių nelaimių, kai medžiai virsta ar vėjas sudaro kokias grėsmes“, – aiškino Varėnos pasienio rinktinės vado pavaduotojas Vidas Mačaitis.

Kadangi „Wagner“ samdiniai aktyviai veikia ir Afrikoje, Lenkija įtaria, kad migrantų gali padaugėti būtent iš šio žemyno. Tokią grėsmę vertina ir Lietuvos pasieniečiai.

„Praeitą savaitę mes turėjome vieną grupę iš šešiolikos asmenų – būtent Afrikos piliečių“, – sakė V. Mačaitis.

Apžiūrėjęs Lenkijos pasienį, Nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas padarė išvadą – Lietuva turi pranašumą, tai stebėjimo sistemos. Anot jo, Lietuvos stebėjimo sistemos garantuoja platesnį matymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Anonimui

>>>Anonimui portretas
kacZapine kiaule,tavo protėvius 500 metų dulkino mongolų chanatas,pasižiūrėk į savo kremliaus patinų snukius.

Su diversantais

Su diversantais  portretas
kovot visi būdai geri.

Anonimas

Anonimas portretas
Kai eis milijonai, nepadės nei minos, nei jūsų kiauksejimas. Ruoškitės, netrukus jūsų dukteris ir anūkes dulkins juodi ...o jūs nuolankiai linksėsit galvom, nes taip bus jums įsakyta jūsų būsimo prezidento Abdulos Azizo. Kaip Anglijoj...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių