Libano kariuomenė atnaujino puolimą prieš „Islamo valstybę“, žuvo trys kariai

  • Teksto dydis:

Per minos sprogimą netoli Sirijos sienos sekmadienį žuvo trys Libano kariai, paskelbė armija.

Kariai važiavo dalyvauti šeštadienį pradėtoje operacijoje prieš „Islamo valstybę“ (IS), kai po jų automobiliu sprogo mina, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis armijoje.

Armijos pareiškime nurodoma, kad per šį incidentą netoli Jurud Arsalo dar vienas karys buvo sunkiai sužeistas.

Šeštadienį Libano armija pradėjo operaciją prieš IS Jurud Ras Baalbeko ir Jurud Kaato rajone labiau į šiaurę ir užėmė maždaug 30 kv. km teritorijos, šeštadienį vakare sakė kariškių atstovas, kuris nurodė, kad tai yra maždaug trečdalis „teroristų teritorijos“.

Pasak atstovo, buvo nukauta 20 IS kovotojų ir sužeista 10 Libano karių.

Libanas IS puolimą surengė vykstant operacijoms prieš džihadistus kaimyninėse valstybėse – Sirijoje ir Irake. Irako vyriausybė anksti sekmadienį paskelbė pradėjusi IS bastiono Tal Afaro puolimą.

Puolimas surengtas „Islamo valstybei“ prisiėmus atsakomybę už kelias tarptautines atakas, įskaitant 14 gyvybių pareikalavusius du išpuolius Ispanijoje.

Libano kariškių apskaičiavimu, Jurud Ras Baalbeko ir Jurud Kaato rajone buvo maždaug 600 IS kovotojų, kurie iki šeštadienio operacijos kontroliavo maždaug 120 kv. km teritorijos.

Armijos puolimas buvo surengtas po įtakingos Libano šiitų kovotojų grupuotės „Hizbollah“ kampanijos prieš džihadistus Jurud Arsalo rajone.

Šešias dienas trukęs „Hizbollah“ puolimas prieš IS ir buvusį „al Qaeda“ padalinį baigėsi ugnies nutraukimu. Pagal susitarimą maždaug 8 tūkst. pabėgėlių ir džihadistų buvo pervežti į džihadistų kontroliuojamą rajoną Sirijos šiaurės vakaruose – mainais į penkių sučiuptų „Hizbollah“ kovotojų paleidimą.

Šeštadienį „Hizbollah“ paskelbė, kad pradėjo koordinuotą operaciją prieš IS Sirijos teritorijoje, kur remia prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) armiją, bet Libano kariškiai paneigė bet kokį koordinavimą su „Hizbollah“ ar Sirijos armija.


Šiame straipsnyje: Islamo valstybėSirijaLibanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių