Libijoje rasti yrantys egiptiečių migrantų lavonai

  • Teksto dydis:

Libijos dykumoje naktį iš sekmadienio į pirmadienį buvo rasta 19 apirusių egiptiečių migrantų lavonų, pranešė Raudonojo Pusmėnulio organizacija.

Nurodoma, kad šie žmonės žuvo apvirtus sunkvežimiui, kuriuo jie buvo nelegaliai atvežti į šalį.

Rasti egiptiečių palaikai buvo palaidoti kapinėse netoli Libijos pasienio miesto Tobruko, nurodė Raudonasis Pusmėnulis.

Neaišku, kada šie egiptiečiai mirė, bet lavonai, rasti dykumoje netoli Tobruko Libijos rytuose, buvo yrantys.

Tuo tarpu vienas saugumo pareigūnas Tobruke sakė, kad ieškoma kitų 29 egiptiečių, apie kurių dingimą pranešė Egipto pareigūnai.

Nuo 2011 metų, kai buvo nuverstas diktatorius Muamaras Kadhafi (Muamaras Kadafis), Libijoje viešpatauja chaosas, šalis tapo pagrindiniais vartais migrantams iš Afrikos, bandantiems per Viduržemio jūrą pasiekti Europą. Nelegaliai migrantus plukdantys kontrabandininkai naudojosi nestabilumu savo pelningam, bet mirtinai pavojingam verslui.

Egiptiečiai į Libiją vyksta jau daug dešimtmečių – ieškoti darbo šioje naftos turtingoje Šiaurės Afrikos šalyje arba bandyti iš jos pasiekti Europą.

Nuo sausio 100 tūkst. migrantų leidosi į pavojingą kelionę jūra ir maždaug 85 tūkst. jų iš Libijos atvyko į Italiją, nurodo Tarptautinė migracijos organizacija (TMO).

Tuo tarpu Jungtinės Tautos nurodo, kad šiais metais bandydami perplaukti Viduržemio jūrą žuvo daugiau kaip 2,2 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių