Malaizijos saloje sugedus lynų keliui ant kalno buvo įstrigę šimtai turistų

  • Teksto dydis:

Malaizijos Langkavio saloje sugedus lynų keliui nuo kalno negalėjo nusileisti šimtai turistų, o dar kelios dešimtys žmonių sutemus kelias valandas buvo įstrigę keltuvo kabinose, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Dėl gedimo per 1 000 turistų ir daugybė keltuvą prižiūrinčių darbuotojų sekmadienį įstrigo ant medžiais apaugusio kalno, nurodė pareigūnai

Tuo metu, kai įvyko incidentas, keltuvo kabinose buvo beveik 90 žmonių. 700 metrų aukščio Mančinčango kalnas yra antra aukščiausia salos viršūnė. Ten mėgsta lankytis turistai, nes nuo šio kalno atsiveria nuostabi panorama.

Lynų keltuvas sugedo, kai dauguma turistų tebebuvo ant Mančinčango viršūnės arba rengėsi leistis žemyn laukdami tarpinėje stotelėje.

Viena socialinio tinklo „Twitter“ vartotoja pasidalijo nuotrauka, kurioje matoma užstrigusi keltuvo kabina, ir parašė: „Pati blogiausia patirtis.“

Kabinose įstrigę turistai buvo išvaduoti tik praėjus trims valandoms. Gelbėtojai nelaimėlius nuleido tik apie 21 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku, paleidę keltuvą rankiniu būdu.

„Žmonės buvo susinervinę ir išsigandę, bet kai pamatė atvykstančius ugniagesius, jie ėmė ploti ir pradėjo šypsotis“, – naujienų agentūrai AFP sakė Langkavio ugniagesių ir gelbėtojų vadas Mohamadas Hishamas Ibrahimas (Mohamadas Hišamas Ibrahimas).

Keltuvas pagaliau buvo sutaisytas apie 23 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku, kai specialistai pakeitė sugedusią detalę. Gelbėtojams pavyko nuleisti nuo kalno likusius turistus ir darbuotojus, ir ši gelbėjimo operacija baigėsi po vidurnakčio, pranešė jis.

Per incidentą niekas nebuvo sužeistas.

Pranešama, kad tai buvo rimčiausias incidentas, sukrėtęs vieną iš stačiausių lynų kelių pasaulyje, atidarytą 2003-aisiais. Šio keltuvo operatorius pažadėjo, kad bus atidžiai ištirtos gedimo priežastys.

Paplūdimiais ir miškingais slėniais garsėjanti Langkavio sala, esanti netoli vakarinių Malaizijos krantų, kasmet pritraukia daugybę vietos gyventojų ir užsienio turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių