Malyje užpultas vakariečių pamėgtas kurortas, yra aukų

  • Teksto dydis:

Džihadistams sekmadienį užpuolus turistų poilsiavietę netoli Malio sostinės Bamako, žuvo du žmonės, bet specialiosios pajėgos išvadavo maždaug 20 įkaitų, kuriuos laikė užpuolikai, pranešė šalies saugumo ministras.

„Tai džihadistų ataka. Malio specialiosios pajėgos įsikišo ir maždaug 20 įkaitų buvo paleisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Salifas Traore (Salifas Traorė).

„Deja, šiuo metu yra du žuvusieji, tarp jų – Prancūzijos ir Gabono (pilietybes turintis) asmuo“, – pranešė ministras.

Poilsiavietėje „Kangaba“ saugumo pajėgos grumiasi su užpuolikais, netoliese gyvenantys žmonės pranešė, kad girdisi šūviai, matyti dūmų stulpai ir kad dega mažiausiai vienas pastatas.

„Vyksta numanomų džihadistų ataka prieš stovyklą „Kangaba“, – sakė Saugumo ministerijos pareigūnas, kurs nenorėjo skelbti savo pavardės.

Jis patvirtino, kad Malio specialiosios pajėgos, kurias remia prancūzų ir Jungtinių Tautų kariai, „blokavo tą rajoną ir organizuoja operacijas“ prieš užpuolikus.

Informacijos apie nukentėjusius žmones kol kas nėra. Ataka vyksta po prabangaus viešbučio Bamake užpuolimo mažiau nei prieš dvejus metus.

Malio pajėgos ir kariai iš prancūzų regioninių kovos su terorizmu pajėgų „Bakhane“ apsupo poilsiavietę, kurioje turistai apgyvendinami namukų stiliaus kambariuose ir kurioje yra restoranų bei plaukimo baseinų.

Afrikos vakaruose esantis Malis kelerius metus kovoja su džihadistų sukilimu; islamistų kovotojai veikia šalies šiaurėje ir centrinėje dalyje.

2015 metų lapkritį užpuolikai įkaitais paėmė prabangaus viešbučio „Radisson Blu“ Bamake svečius ir darbuotojus, per apsiaustį žuvo mažiausiai 20 žmonių, tarp jų – 14 užsieniečių.

Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė „al Qaeda“ padalinys Šiaurės Afrikoje „al Qaeda“ islamo Magribe“ (AQIM).

Tų pačių metų kovą per Bamako naktinio klubo „La Terrasse“ užpuolimą žuvo penki žmonės, tarp jų – užsieniečiai.

Nepaprastoji padėtis

Po „Radisson Blu“ užpuolimo šalyje kelis kartus buvo pratęstas nepaprastosios padėties galiojimas, tačiau išpuoliai tęsiasi. Praėjusį kartą nepaprastoji padėtis buvo pratęsta balandį, šešiems mėnesiams.

2012 metais šiaurinę Malio dalį užėmė su „al Qaeda“ susijusios džihadistų grupuotės, kurios perėmė vadovavimą etninių tuaregų sukilimui. 2013 metų sausį per prancūzų vadovaujamą karinę operaciją islamistai buvo didele dalimi išstumti.

Tačiau džihadistai dažnai rengia išpuolius prieš civilius, armiją, prancūzų ir JT pajėgas.

JT Malyje turi 12 tūkst. karių pajėgas MINUSMA, kurios operacijas vykdo nuo 2013 metų. Per džihadistų atakas jau žuvo dešimtys taikdarių.

Prancūzijos pajėgas „Bakhane“, kurios veikia penkiose su džihadistų grėsme susiduriančiose šalyse – Malyje, Mauritanijoje, Nigeryje, Čade ir Burkina Fase, sudaro 4 tūkst. karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių