Marokietė migrantą bandė pervežti lagamine

  • Teksto dydis:

Ispanijos anklavo Šiaurės Afrikoje Seutos pasieniečiai paskelbė neseniai sulaikę marokietę, kuri mėgino pravežti migrantą lagamine, ir kitą marokietį, paslėpusį migrantus savo automobilyje.

Lagamine, kurį vežimėliu vežė moteris, gruodžio 30 d. bandžiusi kirsti sausumos sieną iš Maroko, muitininkai rado 19-likos metų migrantą iš Gabono, sakė Civilinės gvardijos atstovas Seutoje.

Pasak atstovo, kuris pagal organizacijos taisykles nenurodė savo pavardės, 22-ejų metų marokietė sukėlė įtarimų bandydama išvengti saugumo patikrinimo.

Paprašę atidaryti lagaminą, pareigūnai jo viduje, kur trūko oro, rado susirangiusį vyrą. Pasak policijos, jam tuojau pat buvo suteikta medicinos pagalba.

Slėpė automobilyje

Šį pirmadienį pasienio policija rado du migrantus iš Gvinėjos, paslėptus iš Maroko atvažiavusiame automobilyje. Jie buvo rasti sustabdžius automobilį patikrinimui. 20-ies metų vyras buvo rastas tarp galinių sėdynių ir bagažinės, o 24-erių metų moteris – slėptuvėje po prietaisų skydu.

Automobilį vairavo 30-ies metų marokietis, kuris, kaip įtariama, suklastojo automobilio registracijos numerius, prieš dvejus metus pavogtus Barselonoje.

Kasmet tūkstančiai į pietus nuo Sacharos esančių Afrikos valstybių piliečių, neteisėtai gyvenančių Maroke, bando jūra pasiekti Europą, dažnai – atviriems vandenims nepritaikytais laiveliais. Šimtai migrantų rizikuodami gyvybe bando perlipti 6 m aukščio spygliuotos vielos tvoras, juosiančias Seutą ir Melilją – kitą Ispanijos anklavą Šiaurės Afrikoje.

Sekmadienį maždaug 1 tūks. 100 migrantų iš Afrikos puolė sieną aplink Seutą žyminčią tvorą ir bandė patekti į šią Ispanijos teritoriją. Per incidentą buvo sužeista daugiau kaip 50 marokiečių ir ispanų pasieniečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

demagogas

demagogas portretas
tai tik makaka ja ir veze juodasikne
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių