Maskvai smogęs škvalas oro uoste apgadino kelis lėktuvus

  • Teksto dydis:

Maskvoje pirmadienį siautęs škvalas apgadino kelis lainerius Šeremetjevo tarptautiniame oro uoste, pranešė jo pareigūnai.

Trys lėktuvai buvo apgadinti smarkaus vėjo išjudintų oro uosto įrangos dalių, o dar į vieną besileidžiantį lainerį trenkė žaibas.

„Kraunant lainerio „Superjer 100“ akumuliatorius smarkus vėjo gūsis apvertė įkrovimo tiltelį, o šis pažeidė lėktuvo oro įsiurbimo angą. Dar dviem lėktuvams – „Airbus 330“ ir „Boeing 777“ – buvo apgadinti važiuoklės dangčiai ir durys, atsitrenkus aptarnaujančio (personalo) kopėčioms ir trapui“, – vienas oro uosto dispečerių tarnybos šaltinis antradienį sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Dar vienas „Airbus“ buvo apgadintas žaibo iškrovos.

„Vakar leidžiantis Šeremetjevo oro uoste reiso iš Vladivostoko kapitonas pranešė, kad žaibas trenkė į fiuzeliažą. Lėktuvą pavyko sėkmingai nutupdyti; niekas nenukentėjo“, – pridūrė „Interfax“ pašnekovas.

Pirmadienio popietę Rusijos sostinei ir jos apylinkėms smogusi smarki audra nusinešė mažiausiai 14 žmonių gyvybių, dar per 100 nukentėjusiųjų buvo hospitalizuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Molis

Molis portretas
Tai kaip ten tie gastarbaiteriai stato, jei prie 18 m/s puse miesto isskraido. Klaipedoj vejas 20 m/s kas antra menesi, tik kelios sakos ant kelio ir viskas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių