Maždaug 100 migrantų mėgino įsiveržti į Ispanijos teritoriją Afrikoje

  • Teksto dydis:

Maždaug 100 migrantų iš Afrikos antradienį šturmavo aukštą dvigubą tvorą, skiriančią Maroką nuo Ispanijai priklausančios Meliljos.

Per šį incidentą buvo sužeisti trys įsibrovėlius mėginę stabdyti policijos pareigūnų, pranešė Ispanijos policijos atstovas.

Pasak jo, maždaug 300 pabėgėlių iš Užsachario Afrikos pabandė jėga prasiveržti pro užtvarą maždaug 7 val. ryto vietos (ir Lietuvos) laiku.

„Maždaug 100 iš jų pavyko patekti į Melilją“, – sakė atstovas naujienų agentūrai AFP.

Melilją juosia dviguba šešių metų aukščio spygliuotų vielų tvora. Kad įveiktų šią kliūtį, migrantai dažnai naudojasi kabliais ir batais su vinių prikalinėtais padais.

Per susirėmimus migrantais spardė pareigūnus ir svaidė į juos akmenis. Trys pareigūnai buvo sužeisti, sakoma Ispanijos vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Vienam iš pareigūnų migrantai kabliu sužeidė ranką, taip pat buvo apgadinti keli policijos automobiliai, pridūrė ministerija.

Raudonojo Kryžiaus atstovas Meliljoje informavo, kad trys migrantai patyrė lengvų įdrėskimų ir sumušimų bandydami prasiveržti pro sieną.

Melilja ir Seuta – kitas Ispanijos anklavas Šiaurės Afrikoje, esantis maždaug už 400 kilometrų nuo šiaurinių Afrikos krantų – yra vienintelės su Afrikos šalimis sausuma tiesiogiai besiribojančios Europos Sąjungos teritorijos. Per jas migrantai dažnai bando patekti į Senąjį žemyną.

Tūkstančiai žmonių mėgina kirsti 12 kilometrų ilgio sieną tarp Maroko ir Meliljos arba aštuonių kilometrų sieną su Seuta, lipdami per pasienio tvoras, plaukdami palei pakrantę arba pasislėpę transporto priemonėse.

Vasario mėnesį per keturias dienas maždaug 850 migrantų pavyko patekti į Seutą, šturmuojant jos sieną.

Kovo mėnesį Ispanija pranešė, kad beveik dvigubai padidins minėtuose anklavuose esančiuose migracijos centruose dirbančių pareigūnų skaičių –nuo 4 500 iki 8 500.

Ispanija sulaukė žmogaus teisių gynėjų kritikos už tai, kad kai kuriuos migrantus nedelsiant sugrąžina į Maroką. Pasak jų, praleisdami ilgesnę migrantų deportacijos procedūrą ispanų pareigūnai atima iš žmonių galimybę prašyti prieglobsčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

h

h portretas
bet afrikieciai ir i Ispanija atvaro ryzu pardavineti,,,

Teisingai

Teisingai portretas
Reikia gyventi savo gimtinėje. Ispanai irgi turėtų gyventi Ispanijoje, o ne Afrikoje. O jei atsirėžė ir apsitvėrė šmotą Afrikos, tegu nesistebi, kad vietiniai per tvorą braunasi.

Marija B

Marija B portretas
Europa nesutalpins . Reikia gyventi savo gimtin4je...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių