Mažiausiai 18 žmonių žuvo Honkonge apvirtus autobusui

  • Teksto dydis:

Honkonge šeštadienio vakarą apvirtus dviaukščiam autobusui žuvo mažiausiai 18 žmonių, dar daugiau nei 50 žmonių buvo sužeista. Autobuso vairuotojas sulaikytas dėl pavojingo vairavimo ir mirties sukėlimo, pranešė vietos policija.

Vietos naujienų portaluose paskeltose nuotraukose matyti netoli Tai Po miesto Naujųjų Teritorijų rajone Honkongo regiono šiaurėje ant šono gulintis autobusas su nuplėštu stogu. Manoma, kad automobilis slydo gulėdamas ant šono ir trenkėsi į stulpą, kuris tiesiog perpjovė autobuso priekį.

Gelbėtojai stengėsi pasiekti keleivius, įstrigusius sudužusioje transporto priemonėje. Policijos pareigūnai negalėjo atsakyti, kiek žmonių tebėra autobuse.

Tarp žuvusiųjų buvo 15 vyrų ir trys moterys, nurodė policija. Dešimties sužeistųjų būklė yra kritinė, 44 žmonės vis dar gydomi ligoninėje.

Nelaimės priežastis kol kas nežinoma. Tačiau keleiviai, kuriuos cituoja vietos žiniasklaida, sako, kad autobusas prieš avariją važiavo labai greitai.

„Važiavo gerokai greičiau, nei jaučiamas greitis važiuojant autobusu, – sakė vienas sužeistas autobuso keleivis. – Ir vėliau atrodo, kad sprogo padanga, ir autobusas ėmė suktis. Autobuse buvo tikras chaosas. Žmonės krito vieni ant kitų, juos mėtė iš vienos pusės į kitą.“

Kiti sužeisti keleiviai, kuriais remiasi vietos spauda, sakė, kad vairuotojas esą 10 minučių vėlavo, o vėliau greitai važiavo prieš įvykstant avarijai.

Pietų Kinijos transporto infrastruktūra laikoma viena geriausių pasaulyje, o mirtinų eismo įvykių šiame regione nutinka retai. Didžiausią Honkonge avarija įvyko 2003 metais, kai dviaukštis autobusas susidūrė su sunkvežimiu, o vėliau nuvažiavo nuo tilto. Tuomet žuvo 21 žmogus.

O per kitą autobuso avariją 2008 metais žuvo 18 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių