Per migrantų automobilio avariją Serbijoje žuvo du žmonės

  • Teksto dydis:

Serbijoje ketvirtadienį į avariją patekus automobiliui su 12 migrantų, žuvo du žmonės, o likusieji, tarp kurių – penki vaikai, buvo sunkiai sužeisti, pranešė policija.

Nelaimė įvyko apie 3 val. 40 min. (4 val. 40 min. Lietuvos laiku) šalia Draževaco miesto, greitkelyje, kuris Bulgariją ir Graikiją jungia su Šiaurės ir Vakarų Europa.

„Du Afganistano piliečiai žuvo, o dar dešimt buvo sužeisti, jų automobiliui įsirėžus į apsauginę tvorelę“, – sakoma policijos pranešime.

Pareigūnai nurodė, kad kol kas neaišku, kas vairavo automobilį.

Serbijos valstybinis transliuotojas RTS pranešė, kad sužeistieji, tarp kurių yra penki vaikai, buvo nuvežti į ligoninę netoliese esančiame Nišo mieste.

Migrantai patyrė „ypač sunkių galvos ir galūnių traumų. Darome viską, kad išgelbėtume jų gyvybes“, – kanalui RTS sakė Nišo ligoninės gydytojas Miodragas Lazičius.

RTS citavo vieną migrantą, kuris pasakojo, kad su šeima ir dviem vaikais keliavo iš Irako, o automobilio vairuotojas važiavo itin greitai, nors visi keleiviai prašė jo sumažinti greitį.

Serbija yra vadinamajame Balkanų maršrute, kuriuo nuo 2015 metų vidurio šimtai tūkstančių migrantų iš Artimųjų Rytų, Azijos ir Afrikos keliavo į Vakarų Europą.

Nors kovo mėnesį šis maršrutas migrantams buvo faktiškai uždarytas, mažos grupės pabėgėlių toliau keliauja per šį regioną padedamos žmonių kontrabandininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių