Minske įvyko protestas prieš bendras karines pratybas su Rusija

  • Teksto dydis:

Baltarusijos sostinėje penktadienį apie 200 žmonių susirinko į nesuderintą su pareigūnais demonstraciją prieš kitą savaitę prasidėsiančias karines pratybas „Zapad 2017“.

Nors paprastai su panašiomis demonstracijomis Baltarusija kovoja gana griežtai, į penktadienio mitingą policija nesikišo, ir nebuvo suimtas nė vienas žmogus.

Bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos prasidės rugsėjo 14 dieną. Baltarusijos opozicija būgštauja, kad Maskva gali jomis pasinaudoti ir palikti šalyje savo karines pajėgas.

„Esama didelės tikimybės, kad (Rusija) gali palikti (Baltarusijoje) savo karių ir įrangos, kad vėliau panaudotų juos prieš mūsų nepriklausomybę, – per demonstraciją sakė opozicijos lyderis Nikolajus Statkevičius. – Šiandien jiems rodome, kad esame prieš tai nusiteikę.“

Karinės pratybos „Zapad 2017“ kelia nerimą Vakarams, Lietuvai ir Estijai tvirtinant, kad jose gali dalyvauti iki 100 tūkst. karių, o NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas reikalauja skaidrumo iš Rusijos ir Baltarusijos.

Šias pratybas Rusija vadina „grynai gynybinėmis“ ir sako, kad jose dalyvaus tik 12 700 karių.


Šiame straipsnyje: MinskasZapadRusijaBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Fekalijus Anusas

Fekalijus Anusas portretas
Pidoeurorastu serpentarijus,zaizda.

o kur BATIA buvo ??/

o  kur  BATIA  buvo ??/ portretas
kodel nedauze su bananais demonstrantu ,kodel ju neisvaike kodel nesaude su guminem kulkom y zmones ,kodel nesuiminejo ,kodel teismais ,baudom neapdejo ??? KAIP ,KAD TAI DARO LIETUVOS VALDZIA ??

juokas

juokas portretas
Vėl propaganda
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių