Miškų gaisrai Kroatijoje suvaldyti, Juodkalnijoje – tebeplinta

  • Teksto dydis:

Juodkalnijos ugniagesiai trečiadienį jau trečią dieną iš eilės grumiasi su miškų gaisrais Adrijos jūros pakrantėse ir, sulaukę tarptautinės pagalbos, viliasi pagaliau juos suvaldyti.

Į šiaurę esančioje Kroatijoje, kur sekmadienį kaimuose aplink turistų pamėgtą Splitą taip pat kilo daugiau kaip dešimt miško gaisrų, padėtis normalizuojasi, pranešė pareigūnai.

„Tikimės, kad prisidės iš Ukrainos atskridęs ugniagesių lėktuvas ... Gaisrai šiandien galėtų būti lokalizuoti ir suvaldyti“, – Juodkalnijos žiniasklaidai sakė vietos ugniagesių vadas Zoranas Babičius.

Juodkalnija prieš dvi dienas paprašė tarptautinės pagalbos kovoti su sekmadienį vakare įsiplieskusiais gaisrais. Vėliau trečiadienį laukiama atskrendant šveicarų ir bulgarų sraigtasparnių, taip pat vandennešio lėktuvo iš Izraelio.

Gaisrai Lušticos pusiasalyje privertė evakuoti daugiau kaip šimtą stovyklautojų ir sukėlė pavojų Tivato, Cherceg Novio ir Kotoro miesteliams.

Šioje mažoje Balkanų valstybėje liepsnojo mažiausiai 15 gaisrų, nurodė Vidaus reikalų ministerija. Be penkių gaisrų Lušticoje ir keliuose kaimuose praėjusią naktį kilo gaisrai netoli Cetinės, Nikšičiaus miestelių ir sostinės Podgoricos, sakoma pranešime.

Tuo tarpu Kroatinoje padėtis sparčiai gerėja, pranešė pareigūnai.

„Negalime sakyti, kad (gaisrai Splito regione) nuslopinti, bet jie buvo lokalizuoti“, – vėlai antradienį sakė Splito ugniagesių vadas Ivanas Kovačevičius, kuris pridūrė, kad pavojaus žmonėms ir pastatams nebėra.

Kaip sakė Kroatijos ugniagesių vadas Slavko Tucakovičius (Slavkas Tucakovičius), gaisrus tikriausiai sukėlė dėl karščių iš elektros laidų lėkusios žiežirbos, bet pradėtas tyrimas tiksliai priežasčiai nustatyti.

Gaisrų Juodkalnijoje priežastis dar nežinoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių