Neeilinė gelbėjimo operacija Šveicarijos Alpėse: iš plyšio išvaduota mažametė

  • Teksto dydis:

Šveicarijos Alpėse po 12 valandų paieškų gelbėtojai ištraukė iš gilaus plyšio beveik nenukentėjusią dvejų metų mergaitę, penktadienį pranešė policija.

„Ji ištraukta beveik nesužeista, vos su keliais įbrėžimais“, – naujienų agentūrai AFP sakė Valė kantono policijos atstovas Christianas Zuberis (Kristijanas Ciuberis).

Kaip pranešama, mergaitė ir jos šeima iš vokiškosios Šveicarijos dalies buvo išėję į žygį netoli Alečo ledyno pietinėje šalies dalyje. Tačiau mažametė nuklydo nuo pėsčiųjų tako ir įkrito į siaurą plyšį.

Incidentas įvyko trečiadienį apie vidurdienį, teigė Ch.Zuberis.

Ankstyvosiomis ketvirtadienio valandomis daugiau kaip 100 gelbėtojų bandė ištraukti mergaitę iš šešių metrų gylio plyšio, pasakojo jis. Anot pareigūno, dvimetė buvo ištraukta apie 2 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku.

Alečo regiono ugniagesių vadas Matthiasas Lorenzas (Matiasas Lorencas) naujienų agentūrai ATS pasakojo, kad gelbėtojai kovojo su laiku ir atsargiai, „centimetras po centimetro“, traukė žemes ir akmenis.

Per visą gelbėjimo operaciją mergaitė rodė gyvybės ženklus, teigė jis.

„Niekada nemačiau tokios gelbėjimo operacijos“, – pridūrė M.Lorenzas.

Vėliau mergaitė sraigtasparniu buvo nuskraidinta į Berno ligoninę, kur ją apžiūrėjo medikai, o po to ji buvo išleista namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VANGA

VANGA portretas
k Kaip vertint tevelius, kad ju 2m. dukryte "NUKLYDO NUO TAKO"? Nesuteike alpinizmo pagrindu? Ar visiskas NEATSAKINGUMAS, SUKELES GRESME MAZAMETES GYVYBEI?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių