Niujorke ligoninėje užpuolikas nušovė gydytoją ir nusižudė

  • Teksto dydis:

Vienoje žmonių pilnoje Niujorko ligoninėje dėl seksualinio priekabiavimo atleistas medikas penktadienio popietę išsitraukė ginklą, nušovė gydytoją, sužeidė šešis kitus žmones ir galiausiai nukreipė ginklą į save, pranešė pareigūnai.

Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blasijas) ir policijos vadas Jamesas O'Neillas (Džeimsas O'Nilas) nurodė, kad šis incidentas su terorizmu nesusijęs.

Užpuolikas įžengė į pastatą vilkėdamas baltą chalatą, pusiau automatinį šautuvą AR-15 paslėpęs po marškiniais, sakė pareigūnai.

Šis išpuolis buvo įvykdytas 1 000 vietų Bronkso-Libano ligoninėje prieš 15 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku, kai daugeliui pacientų buvo teikiamos konsultacijos.

Gavusi pranešimą apie šaudymą policija skubiai apsupo ligoninę. Snaiperiai užėmė pozicijas ant stogų, o pareigūnai pradėjo užpuoliko paieškas, tikrindami aukštą po aukšto.

Šaulys galiausiai buvo rastas gulintis kraujo klane pastato 17-ame aukšte, veikiausiai nusišovęs, pažymėjo J.O'Neillas.

Nušautos gydytojos, kurios pavardė kol kas neviešinama, kūnas buvo rastas netoliese. Meras sakė, kad keli pašauti gydytojai „šiuo metu kovoja dėl savo gyvybių“, bet neatskleidė, kiek tarp sužeistųjų yra medikų.

Teisėsaugos pareigūnai įvardijo šaulį kaip 45 metų daktarą Henry Bello (Henrį Belą). Ligoninės tinklapyje rašoma, kad šis asmuo anksčiau dirbo šeimos gydytoju. 2015 metais jis paliko ligoninę, kai buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, nurodė pareigūnai, bet pridūrė daugiau detalių nežinantys.

Šis medikas jau anksčiau buvo patekęs į teisėsaugos akiratį. 2004 metais H.Bello padarė kaltės pripažinimą dėl neteisėto laisvės suvaržymo po incidento, kai sugriebė 23 metų moterį, ją pakėlė ir pareiškė: "Eisi su manimi." Jis vėl buvo suimtas 2009 metais, kai dvi moterys pasiskundė, kad gydytojas mėgino pažvelgti joms po sijonais, naudodamasis veidrodėliu.

J.O'Neillas sakė, kad užpuolikas prieš nusižudydamas mėgino „susideginti“ ir įjungė ligoninės gaisro pavojaus signalą.

Jis pridūrė, kad iš šešių sužeistųjų būklė yra sunki. Šie žmonės gydomi Bronkso-Libano ligoninės greitosios pagalbos skyriuje.

Du šios ligoninės chirurgai sakė naujienų agentūrai AP, kad visų šešių pašautųjų būklė kritinė, bet tikimasi, kad jie išgyvens. Žmonės buvo pašauti į galvą, krūtinę ir pilvą; sunkiausiais sužeistam peršautos kepenys.

Keli įvykio liudininkai pasakojo apie išpuolio metu kliniką greitai apėmusią paniką.

Garry Trimbie (Garis Trimbis) sakė naujienų agentūrai AFP, kad ligoninėje dirbanti sužadėtinė paskambino jam apie 15 val. 15 minučių.

"Ji verkė, ji sakė, kad kažkas pradėjo šaudyti, o tuomet darbuotojai išbėgo ir užsibarikadavo kambaryje", - sakė jis.

Per spaudos konferenciją B.De Blasio pareiškė: „Ačiū Dievui, tai ne terorizmo aktas. Tai izoliuotas incidentas.“

"Ši siaubinga padėtis susiklostė vietoje, kurią žmonės sieja su rūpestingumu ir atjauta. Ši padėtis susiklostė tarsi iš niekur", - pridūrė meras.

Ši jau 120 metų gyvuojanti įstaiga yra viena judriausių greitosios pagalbos ligoninių Niujorke.

2011 metais Bronkso-Libano ligoninės du žmonės pašauti per išpuolį, anot policijos, susijusį su gaujomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių