Norvegijoje nuslinkus lavinai dingo keturi slidininkai

  • Teksto dydis:

Norvegijos šiaurėje keturi slidininkai iš Švedijos ir Suomijos dingo nuslinkus lavinai, bet paieškas apsunkina smarkus vėjas, snygis ir prastas matomumas, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Moteris iš Švedijos ir trys vyrai iš Suomijos paskutinį kartą su kitais susisiekė trečiadienio popietę.

Paieškų ir gelbėjimo operacija buvo pradėta gavus pranešimą apie 300 metrų pločio sniego griūtį, įvykusią Tamoko slėnyje netoli šiaurinio Trumsės miesto, kur ši grupė buvo išvykusi slidinėti.

Policijos atstovas Mortenas Pettersenas (Mortenas Petersenas) sakė, kad „mažai galimybių pasiųsti į tą rajoną sraigtasparnį“. Kalbėdamas per spaudos konferenciją  Trumsėje jis pridūrė, kad „negalime prisiimti tokios rizikos“.

Šiaurės Norvegijos universitetinės ligoninės atstovas Baardas Rannestadas (Bordas Ranestadas) per spaudos konferenciją sakė žurnalistams, kad slidininkų „galimybės išgyventi mažėja su kiekviena praeinančia minute“.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas  portretas
Be abejo, tai tragedija! Tačiau regiu, kad šia tema verta, ne tiktai ĮSPĖTI VISUS GYVENANČIUS, ar visus vykstančius Į ŠIAURINIUS KALNŲ ŠLAITUS, bet ir pranešti mokslininkams apie GAMTOJE ir, APLAMAI ŽEMĖJE, NUOLAT VYKSTANČIUS FIZINIUS PROCESUS ! Mat, Seniausios Žemėje LIETUVIŲ KALBOS DĖKA yra ATRASTI TREČIASIS IR KETVIRTASIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI. Pasirodo, kad jau nuo erų sandūros, ŠIAURINIAI KALNŲ ŠLAITAI NUOLAT GRĘŽIASI Į SAULĘ! O tai reiškia, kad mūsų laikais, ŠIAURINIUOSE KALNŲ ŠLAITUOSE nuolat šyla KLIMATAS! Pietiniuose - nuolat ŠĄLA! Tad ŠIAURINIUOSE KALNŲ ŠLAITUOSE VIS DIDĖJA NUOŠLIAUŽŲ PAVOJUS! Dėl šios priežasties TUOSE ŠLAITUOSE turi būti SKELBIAMAS PAVOJUS, o gyventojai - IŠKELDINTI!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių