Nukentėjusiųjų per traukinio avariją Indijoje padaugėjo iki 74

  • Teksto dydis:

Šiaurės Indijoje trečiadienį nuo bėgių nuriedėjus keliems greitojo traukinio vagonams sužeistųjų skaičius išaugo iki mažiausiai 74, pranešė pareigūnai.

Nelaimė įvyko 2 val. 40 min. vietos (0 val. 10 min. Lietuvos) laiku, kai netoli Utar Pradešo valstijos Aurajos miesto ant geležinkelio bėgių apsivertė sunkvežimis su smėliu, o dėl to nuo bėgių nuriedėjo keli vagonai.

Vyresnysis valstijos vyriausybės pareigūnas Arvindas Kumaras sakė, kad traukinio mašinistas buvo priverstas stabdyti, todėl nuo bėgių nulėkė aštuoni keleiviniai vagonai bei lokomotyvas.

Tai jau antras toks incidentas šioje daugiausiai gyventojų turinčioje Indijos valstijoje per kelias pastarąsias dienas. Šeštadienį vienam greitajam traukiniui nulėkus nuo bėgių ir įsirėžus į kelis gyvenamuosius pastatus, žuvo 23 žmonės, o dar 150 buvo sužeisti.

Indijos geležinkelių tinklas yra ketvirtas didžiausias pasaulyje pagal ilgį. Traukiniai yra populiariausia indų susisiekimo priemonė: kasdien jais važinėja 22 mln. keleivių.

Vis dėlto šalyje traukiniai dažnai patenka į avarijas. Ekspertai mano, kad taip yra dėl nepakankamo geležinkelių finansavimo ir prastų saugumo standartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių