P. Porošenka: Rusija savo veiksmais siekia sunaikinti Ukrainą

  • Teksto dydis:

Rusija savo veiksmais Ukrainoje siekia sunaikinti Ukrainos valstybę ir vėl sugrąžinti ją į savo įtakos zoną, pareiškė šalies vadovas Petro Porošenka.

„Visa tai, ką šiandien Ukrainoje daro Rusija, nukreipta į vienintelį tikslą: sugrąžinti mus į savo vadinamąją įtakos zoną, sunaikinti pačią Ukrainos valstybę“, – sakė prezidentas antradienį vakare Kijeve vykusiame susitikime su užsienio šalių ambasadų ir Ukrainoje akredituotų tarptautinių organizacijų atstovybių vadovais.

Pasak P. Porošenkos, demokratinė, klestinti ir nepriklausoma Ukraina yra pats veiksmingiausias saugiklis nuo Rusijos imperinių ambicijų atgimimo.

Prezidentas taip pat pridūrė, jog būtent Ukrainos armija gina taiką, stabilumą ir demokratiją Europoje.

P. Porošenka pabrėžė, jog būtina duoti griežtą atkirtį visiems, pažeidžiantiems tarptautinės teisės normas.

„Bandymai nuraminti agresorių visada, be jokių išimčių, didina jo apetitą, o tai, savo ruožtu, reiškia naują agresiją. Dėl šios priežasties šiandien yra akivaizdi būtinybė duoti griežtą, bekopromisį atkirtį visiems, kurie šiurkščiai pažeidžia tarptautinės teisės normas“, – sakė prezidentas.

Jis pažymėjo, kad šįmet Kijevas dės visas pastangas kiek įmanoma greičiau sugrąžinti namo okupuotuose Donbase (Rytų Ukrainoje) ir Kryme laikomus įkaitus bei Rusijos kalėjimuose laikomus politinius kalinius.

„Toliau tiesime kelią okupuotų Ukrainos žemių reintegracijai politinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis“, – pabrėžė P. Porošenka.

Jis sakė, kad šiomis dienomis Aukščiausioje Radoje prezidento iniciatyva svarstomas įstatymas dėl valstybės suvereniteto atkūrimo laikinai okupuotose Donecko ir Luhanso srityse, yra signalas „tiek Donbasui, tiekk Krymui: esate neatskiriama Ukrainos dalis, ir mes padarysime viską, kad jūs kiek įmanoma greičiau grįžtumėte namo“.

„Tikiuosi, ryt ar poryt šis įstatymas bus priimtas“, – sakė prezidentas.


Šiame straipsnyje: RusijaUkrainakarinis konfliktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jau nusibodo,jau nejuokinga,įdomu su kuom dabar kgbistė stogais lakstys

UKRAINOS NACIONALISTAI PATYS SUSINAIKINS

UKRAINOS NACIONALISTAI PATYS SUSINAIKINS portretas
Klausimas Grybauskaitei. Ką ji šiandien "remia"? Porošenka ar Saakašvilį. Juk abudu draugai...Mąstantys Europiečiai jau nusisuko nuo Porošenkos. O kaip Grybausakiė? Tyli...kaip katinas pridergęs ant kilimo...Laukia ką pasakys JAV banditai...

Anonimas

Anonimas portretas
ne ukrainą sunaikint,o fašistinius banderas
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių