Panika dėl adatų: Australija griežtins bausmę už tyčinį maisto produktų gadinimą

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas pareiškė, jog šalies vyriausybė ketina sugriežtinti bausmę už tyčinį maisto produktų gadinimą, netgi įkalinti šiuos nusikaltimus darančius asmenis iki 15 metų. Tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra „Australian Associated Press“.

Vyriausybės vadovas paskelbė šiuos planus prasidėjus šalies žemės ūkio krizei, kurią sukėlė panika šviežių vaisių rinkoje. Mažiausiai septynių Australijos braškių gamintojų produkcijoje buvo aptikta adatų ir smeigtukų. Vėliau adatų buvo rasta obuoliuose ir bananuose. Šalies policija tiria daugiau kaip 20 tokių incidentų šešių valstijų teritorijoje, bet aptikti piktadarių pėdsakų kol kas nepavyko.

„Aš kreipiausi į generalinį prokurorą, prašydamas apsvarstyti klausimą dėl bausmės už tyčinį maisto produktų gadinimą griežtinimo, netgi numatant už tai laisvės atėmimą 10-15 metų laikotarpiui, - pažymėjo S. Morrisonas. - Dabar labai svarbu pasiųsti aiškią žinią teisės pažeidėjams - bausmė bus griežta. Jūs gaunate 15 metų už vaikų pornografiją ir terorizmo finansavimą. Už tyčinį maisto produktų gadinimą jūs taip pat galite gauti nuo 10 iki 15 metų“.

Australijos žemės ūkio ministerijos duomenimis, šaka jau patyrė 160 milijonų Australijos dolerių (apie 100 milijonų eurų) žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anegdotas ....

anegdotas  .... portretas
australu ministeris ,,,,SUGRIEZTINS BAUSME UZ MAISTO PRODUKTU GADINIMA,,,,,manyciau cia bent jau reiketu ,,,sugrieztint,,, bausme uz psikesinima y zmoniu gyvybes.... ,o ne debilna kengura badancia su adatom braske....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių