Patvirtinta: lėktuvo katastrofos Kolumbijoje priežastis – pasibaigę degalai

  • Teksto dydis:

Preliminarus tyrimas parodė, kad praėjusį mėnesį Kolumbijos kalnuose įvykusios lėktuvo katastrofos, nusinešusios 71 žmogaus gyvybę, priežastis buvo pasibaigę degalai, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Tarp žmonių, žuvusių oro bendrovės „LaMia“ lėktuvui lapkričio 28 dieną netoli Medeljino įsirėžus į kalno šlaitą, buvo dauguma Brazilijos futbolo klubo „Chapecoense Real“ žaidėjų, skridusių į svarbias rungtynes.

Kolumbijos civilinės aviacijos administracijos vadovas Freddy Bonilla (Fredis Bonilja) sakė, jog tyrimas patvirtino, kad lėktuvas „British Aerospace 146“ pristigo degalų.

Tai buvo įvardyta kaip labiausiai tikėtina katastrofos priežastis iškart po to, kai internete buvo paskelbtas sukrečiantis garso įrašas, kuriame girdėti, kaip panikos apimtas pilotas prašo oro dispečerių suteikti pirmumo teisę tūpti, nes orlaiviui trūksta degalų.

Pilotai „žinojo apie kuro kiekį; jis nebuvo pakankamas“, per spaudos konferenciją sakė F.Bonilla.

Tačiau apie pavojų jie pranešė likus vos kelioms minutėms iki sudužimo, pabrėžė jis.

Be to, lėktuvas buvo perkrautas, tačiau tai, regis, neturėjo „lemiamo“ vaidmens, pridūrė F.Bonilla.

Pasak Civilinės aviacijos administracijos, pilotai paprašė leidimo leistis 21 val. 49 min. vietos (4 val. 49 min. Lietuvos) laiku dėl problemų su kuru. Dar prieš gaudami leidimą pilotai ėmė mažinti aukštį. 21 val. 53 min. vienas iš lėktuvo variklių sustojo. Dar po trijų minučių nebeveikė visi keturi varikliai.

21 val. 57 min. lėktuvas pranešė apie kritinę situaciją dėl „visiško elektros gedimo“ ir tada dingo iš radarų.

21 val. 58 min orlaivis, skrisdamas apie 210 km per val. greičiu, įsirėžė į Sero Gordo kalną.

Per katastrofą šešiems orlaivyje buvusiems žmonėms pavyko išsigelbėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių