Pernai pasaulyje nužudyta mažiausiai 212 aplinkosaugos aktyvistų

2019 metais pasaulyje nužudytas rekordinis skaičius aplinkosaugos aktyvistų – mažiausiai 212, teigia nevyriausybinė organizacija „Global Witness“.

Organizacijos teigimu, kasmet daugėja nužudymų ir praėję metai buvo mirtiniausi aplinkosaugos aktyvistams, kovojantiems prieš gamtos naikinimą, per visą tokių atvejų stebėjimo istoriją.

„Global Witness“ ataskaitoje nurodoma, kad nuo 2015 metų gruodžio, kai buvo priimtas Paryžiaus susitarimas dėl klimato kaitos, kiekvieną savaitę vidutiniškai nužudoma po keturis aktyvistus.

„Nesuskaičiuojamas skaičius kitų nutildomi smurtiniais išpuoliais, areštais, grasinimais mirtimi, seksualiniu smurtu ar iškeliant jiems ieškinius“, – teigia organizacija.

Praėjusiais metais daugiausiai aplinkosaugos aktyvistų nužudyta Kolumbijoje ir Filipinuose – 64 ir 43. Po jų rikiuojasi Brazilija, kurioje pernai žuvo 24 aktyvistai, toliau eina Meksika, Hondūras ir Gvatemala.

Pasak organizacijos, tikėtina, kad tikrasis nužudytų aktyvistų skaičius yra didesnis, nes pranešama ne apie visus atvejus, ypač Afrikoje.

Mažiausiai nukentėjęs žemynas yra Europa, praėjusiais metais čia nužudyti du aplinkosaugos aktyvistai, abu – Rumunijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautas777

vytautas777 portretas
tai žmonės ar žino. kas vyksta pasaulyje, žmones atbukti baigia............ Psichotroniniais ginklais yra švitinami žmonės atsilikusiose šalyse, kur korupcija, neteisybė yra stipriai įsivyravusi, rusija, ukraina, pietų amerikoje neišsivysčiusios šalys, kinijoje............ organizacijos už žmogaus teises, gamtosaugininkai yra šiais ginklais veikiami
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių