Po masinio kalinių pabėgimo dauguma bėglių grąžinti į perpildytą kalėjimą

  • Teksto dydis:

Indonezijos saugumo pajėgos sugaudė daugumą kalinių, pabėgusių iš perpildyto kalėjimo Sumatros saloje, šeštadienį pranešė policija.

Penktadienį, išleisti iš kamerų pasimelsti, iš kalėjimo Pekanbaru mieste pabėgo maždaug 200 kalinių. Beveik 80 netrukus po incidento buvo vėl sugauti, o šeštadienį buvo sugaudyta dauguma.

„Iki šiol 171 kalinys vėl sučiuptas ar savanoriškai pasidavė; vis dar negalime nustatyti tikslaus pabėgusių kalinių skaičiaus“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos atstovas Gunturas Aryo Tejo (Gunturas Arjas Tedžas).

Mėgėjiškoje filmuotoje medžiagoje, kurią parodė vietos televizijos, matyti kaip dešimtys vyrų, kai kurie jų – vilkintys sarongus, skuba pro kalėjimo „Sialang Bungkuk“ vartus. Juos besivejančių pareigūnų nesimatė.

Dauguma pabėgusių kalinių buvo sučiupti netoli Pekanbaru. Dešimtys pabėgusių kalinių nuvyko tiesiai į kitą kalėjimą ir ten pasidavė.

G.A.Tejo sakė, jog bėgliai policijai sakė ryžęsi šiam žingsniui dėl nežmoniškų kalinimo sąlygų. Šiame vyrų kalėjime yra vietos 300 žmonių, bet jame laikyta 1 870 kalinių, o vienu metu jame dirbdavo tik penki sargybiniai ir budėtojas prie durų, sakė kalėjimų departamento generalinis direktorius I Wayanas Dusakas (I Vajanas Dusakas).

„Jie taip pat skundėsi neteisingu sargybinių elgesiu“, – sakė G.A.Tejo.

Daugiau kaip tūkstantis nepabėgusių kalinių atsisako grįžti į kameras, jei nebus pakeistas sargybinių vadovas.

Pabėgimai iš kalėjimų yra dažni Indonezijoje, kur kaliniai laikomi dažnai antisanitarinėmis sąlygomis perpildytuose kalėjimuose. 2013 metais buvo kilusi pabėgimų banga; per vieną tokių incidentų iš kalėjimo Sumatroje pabėgo maždaug 150 kalinių, tarp jų – už terorizmą nuteistų asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egle

Egle portretas
Nesodinti i kalejimus o duoti dirbti kokiose druskos ar akmens kasyklose
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių